arçelik nofrost buzdolabı iyi soğutmuyor

huliki

Üye
Katılım
16 Tem 2014
Mesajlar
24
Puanları
1
merhaba 2 ay kadar önce dolapta kompresor değişti ve dolapta tıkanıklık açıldı. yaz geldi dolaba dondurma girince dolabın iyi soğutmadığını farkettim dondurma hiç donmuyor et su gibi yiyecekler donuyor. iç fan normal çalışıyor. dondurcu bölümü -5 alt bölüm 10 derece ölçtüm. bu durum neden kaynaklanır sayın ustalar.
 
Eksik gaz sarj etmis olabilirler. 2 ay once havalar serindi kondenser is yapiyor sogutma yetiyordu. Simdi dis hava isininca sorun basladi.

Yada gaz kacagi olabilir. Ufak ufak kaciriyordur.
 
Eksik gaz sarj etmis olabilirler. 2 ay once havalar serindi kondenser is yapiyor sogutma yetiyordu. Simdi dis hava isininca sorun basladi.

Yada gaz kacagi olabilir. Ufak ufak kaciriyordur.
Dun eve geldım uZun suredır dolabın kapı kenarları sıcaktı sıcaklık bayagı duşmuş buzluk -15 gormuş kendı kendıne olmuş bu durum su an normal gıbı fakat kapı kenarları aşırı sıcaktı sıcaklık duşunce sogutma artmış bu neden olabılır.
 
Kapi kenarlarinin sicak yada ilik olmasinin nedeni kapi acilip kapanirken yogusan nemin kapi contasi ile yapisip kapali kalmasini yapismasini engellemek icin kompresorun basma hatti borusunun kapi cercevesinin icerisinden donmesidir.

Bu nedenle sicak yada ilik olur. Normaldir.

Cihazinizin arkasini dondurun kondenser izgarasinin orada fan motoru var calisiyormu kontrol edermisiniz?
 
arkadaki fan çalışıyor. dikkatimi çeken arkada kompresor çıkışlarının biri sıcak diğer çıkış buzlama yapmış dolabın altından içine giriyor oraya kadar hafif buzluydu bu normalmidir. şu an için soğutmada problem yok yanlız bu karlama motorun ustune su damlacıgı damlatıyor boru motorun ustunden dolabın içine giriyor. (dolabın soğutma performansı kapı kenarlarındaki aşırı sıcaklıgın düşmesinden sonra arttı)
 
Kardeşim anlattığın duruma bakılırsa 1. Si dolapta fazla gaz var bu dolaba ölçümsüz gaz dolumu yapıldıysa fazla gaz olma şansı muhtemeldir 2. Filtre tıkalı olabilir senin buz tutuyor dediğin boru kompresörün içinden filtreye gider filtre tıkalı oldugu için dolabın borusu buzlanır...
Beyaz eşya ile ilgili Sorun varsa söyle giderelim
 
vFpxN2.jpg


JxlCz7.jpg



merhaba ustalarım dolap kompresör değişeli 4 yılı geçti. kapı kenarları aşırı ısınıyordu kondanseri filan temizledim düzeldi fakat dolabı yerine ittiğimde bazen yine aşırı ısınıyor kapı kenarları arka boru buz yapıyor arka kapağını kapatmıyorum kapatınca soğutma performansıda düşüyor. buzluğa termometre koydum -22-23 te filan duruyor dolap şöyle bir durum var dolabın arka taraf havadar olunca bir nevi düzeliyor gibi şu an dolabın arkası çekik vaziyette 2-3 saat çalışıp duruyor. acaba gaz eksiğimi var yoksa yine tıkalı gibimidir. tam verim nasıl alırım dolaptan desteğinizi bekliyorum.
 
dolabın gazı biraz fazla dönüş hattında buzlanma olmaması lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,267
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst