Arçelik Doğrayıcının Motoru Rezistans Gibi

Müverrih

Üye
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar arçelik rondonun fazla kızması üzerine içini açtım, basit bir motordan başka bir şey içinde. bu motor da 3 saniye çalışsa bile kızıyor adeta rezistans gibi 5. saniyeden sonra dumanlar yükselmeye başlıyor. çalışırkende hantal dönüyor, redüktöründen söküp denedim yine aynı hantallık var. sizce hantal oluşunun ve rezistans gibi kızmasının sebebi ne olabilir?
 
Motor sargılarının yalıtkanları erimiş ve birbirine temas ediyor olabilir. Bu şekilde bir saç kurutma cihazını çalıştığım firmaya arızalı diye getirmişlerdi. Arızanın ne olduğunu tespit edebilmek için cihazı denemek istediğim sırada saç kurutma cihazı dumanlar çıkararak elimde yandı.
 
Rondo, blender gibi el aletleri 10-15 saniye çalışıp bekletilip bir süre sonra tekrar çalışması düşünülerek imal ediliyor.Cihazın üzerinde ve kullanım kitapçığında da yazıyor.Ayrıca üzerindeki motorun dikkat ettiyseniz diğer üniversal motorlar gibi kuvvetli bir fan soğutması bulunmuyor.
 
cevaplar için teşekkürler.. ben de sargılarında kaçak olduğunu düşünüyorum çünkü cihaz soğukken çalıştırdığımda silisli sacları bile 3 saniyede çok ısınıyor. 5. saniyeden sonra dumanlar çıkmaya başlıyor. sanırım üzerindeki yapıştırıcı kimyasalların dumanı..

evet o uyarıyı dikkate alarak kullanıyorduk ama bu kadar ısınma anormal geldi.. evet, soğutma için rotora monte edilmiş küçücük metalden bir pervane var sadece..

şimdi bunu bir daha sarmaya değer mi acaba verimli olur mu..
 
sargı yalıtkanları erimiş gibi duruyor soğutma için pervane olduğunu söylemişsiniz o çalışıyor mu acaba kontrol ettiniz mi
 
tavsiyem onu sardırmaya uğraşma yeni motor eğer hafızam yanıltmıyorsa en son 30 tl idi tabii bu parayı vermeyip 50 tl ye rondo da alabilirsin tercih senin ama şunu belirteyim onu bobinajcıya sardırsanda düzen tutmuyor her ne kadar orjinal gibi olacağı söylensede olmuyor tutmuyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst