arçelik bulaşık makinesi su aldıktan sonra yıkamaya geçmiyor?

yıkama motoru kalkış kondansatörü arızalı olabilir bakılması gerekli aklına takılan bir şey olursa 0536 462 18 59 dan bana ulaş.
Merhaba Repairman obur forum acilmiyor bulasik makinesi 6220 f su aliyor yikama prigraminin isigi yaniyor ve pompa motoru hafiften inildiyor ses var. Ne yapmaliyim kapasitor mu sorun acaba
 
Merhaba arkadaslar aynı sorun bizde de var makine su aliyor ama yikama baslamiyor neden acaba nasil cozulur

Eyvallah sokup degistireyim o zaman

Merhaba

Su alıyor gibi , jel detarjan olduğu gibi aşağıda makina kuru çıkarıyor ve temizlenmemiş .
Boşa çalışmış gibi . iSE !!!

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/arçelik-ary4440-bulaşık-makinası-arızası.108982/

Kolay Gelsin .
 
merhaba arkadaşlar,
bendede benzer sorun var arçelik 6222 ft bulaşık makinem var.makine suyu çekiyor ve gönderiyor.programın sonuna kadar bekledim kurutmayada geçti ve şuan kurutuyor ancak yıkama yapmıyor.bazen arasıra tık tık pervane sesine benzer ses geliyor.acaba sorun ne olabilir ?
 
yıkama motoru kalkış kondansatörü arızalı olabilir kontrol ediniz.
 
Merhaba benimde bosch bulaşık makinesi yıkama yapmuyordu sol yan kapağı söktüm su giriş ve boşaltma hortumlarının bağlı olduğu şeffaf içinde su olan haznede sol üstde kırmızı bir tıkaca benzeyen bölgede pislik birikmişti sıcak su ve yağ çözücü kullanarak çözüp temizledim 5 6 kez yıkama yaptıktan sonra tekrar yıkamaz oldu muslık işareti yanıyor makine temizlediğim bölgeyi kontrol ettim makine çalışırken kırmızı tıkac su hareketiyle aşağı yukarı inip çıkıyor makine içersi su dolu olduğu halde musluk lambası yanıyor yardımızı rica ediyorum.bu arada su ventilinide değiştim çözüm olmadı
 
Merhabalar,
Bulaşık makinem arçelik 6230
Makine çalışmıyordu, içinde su bekletiyordu. altını açtım tahliye pompasının bobini yanmıştı, pompayı değiştirdim. Ama gene çalışmıyor.
Su alıyor. Tahliye de ediyor ama yıkamaya geçmiyor.
Kapaktaki röleden tık diye ses geliyor, sonra alt kısımdan 2-3 sn lik bir vınlama sesi geliyor. Bu böyle sürüp gidiyor. bu esnada makinenin güç ve yıkama ışıkları da aynı ritimle yanıp sönüyor.
Kapaktaki kartı söküp baktım dışarıdan görünen bir arıza yok. Daha önce röle bozulmuştu değiştirmiştim.
Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar.
 
sorunuçözdüm arkadaşlar. ilk hareket kapasitörünü değiştirdim. elimde birtane ekmek makinesi motoru kapasitörü vardı. 3 uf likti makineninki ise 4 uf. iş gördü umarım sorun çıkartmaz.
Yalnız röleden gelen tik tak sesi rahatsız edici geldi bana.
 
sorunuçözdüm arkadaşlar. ilk hareket kapasitörünü değiştirdim. elimde birtane ekmek makinesi motoru kapasitörü vardı. 3 uf likti makineninki ise 4 uf. iş gördü umarım sorun çıkartmaz.
Yalnız röleden gelen tik tak sesi rahatsız edici geldi bana.
ELEKTRONİK KARTINIZ ARIZALI TAMİR EDİLMESİ GEREKLİ
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst