Arçelik Bulaşık Makinesi 6230 Çalıştıktan Sonra Dın Sesi

brokenblue

Üye
Katılım
3 Haz 2014
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhaba arkdaşlar bir kaç gündür bir sorunum var eşim artık beni dövecek :D bulaşık makinesini çalıştırıyoruz su alıyor yada biz öyle sanıyoruz su alım işi bittikten sonra dınnn diye ses geliyor sonra öyle saatlerce duruyor bunun nedeni nedir nasıl düzeltilebilir lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ediyorum .
 
silkülasyon motoru sıkışık yada motor kalkış elemanı kondansatör arızalı. sirkülasyon motoru içine cam kiriği vs geldiyse sıkışmış olabilir motoru söküp temizleyin. motor sıkışık olup olmadığını anlamak için motor pervanesini tornavida yardımıyla döndürün rahat bir şekilde dönüyor ise sorun yok demektir o durumda kondansatörü değiştiriniz.
 
silkülasyon motoru sikişik yada motor kalkiş elemani kondansatör arizali.silkülas motoru içine cam kiriği vs geldiyse sikişmiş olabilir motoru söküp temizleyin.motor sikişik olup olmadiğini anlamak için motor pervanesini tornavida yardimiyla döndürün rahat bir şekilde dönüyor ise sorun yok demektir o durumda kondansatörü değiştiriniz.

harikasınız akşam makineyi bir parçalayım umarım halledebilirim .

bu arada bu resimdeki bizim sattığımı turbolara benziyor :D
 
Sevgili bakımcı arkdaşım uzun uğraşlar sonucunda kondansatörü değiştirdim çalışma sesi geliyor fakat bu seferde su almıyor acaba bir yerde yanlışlıkmı yaptım. alt tabanda beyaz köpük gibi bir şey vardı oradan şüphelendim fakat orayada bişi yapmadım sanki valf benzer bir şeydi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Kaç gündür bulaşık makinem çalışmıyor yardımcı olursanız sevinirim .
 
Kaç gündür bulaşık makinem çalışmıyor yardımcı olursanız sevinirim .

abi nasıl yardımcı olalım.

* program başlangıcında pompa ile başlıyor mu ? ( 30-40 sn kadar )
* pompa yapıyor ise 30 sn sonra ventile enerji gitmesi ve su alması gerekiyor.
* pompa yapmıyor ise kartta birşeyler düzgün çalışmıyor demektir.
* pompadan sonra ventil de dınnnlama sesi var ise kart ventile enerji gönderiyor fakat ventil su almıyor demektir. su gelmiyor yada ventil arızalı
 
Su almama sebebi söylediğin beyaz köpüklü şamandiradan kaynaklanıyor olabilir. Beyaz kopuk takilmissa ona bir bak olmadi daha fazla üzerine gitme yetkili servisi cagir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
motor çalışmıyordu kondansatörü değiştirdikten sonra şimdide su almaz oldu bu kapağın altındaki köpük nasıl bakacam bilmiyorum ama kurcalayım bi.
 
O şamandiranin görevi bulasik makinasi su aldiktan sonra tasma yapmaması için suyu keser. Simdi oradaki beyaz kopukle hafifçe oyna ileri geri eğer bir takilma varsa makina su tasiriyor olarak algilayip suyu ventilden kesiyordur. Bu işlem ise yaramazsa servisini cagir yoksa fazladan masraf cikacak :)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
motor çalışmıyordu kondansatörü değiştirdikten sonra şimdide su almaz oldu bu kapağın altındaki köpük nasıl bakacam bilmiyorum ama kurcalayım bi.
Kapağın altındaki dediğin köpüğün adı taşma şamandrası.Makinenin tabanından veya başka bir yerinden su sızıntısı olduğu zaman. Su; taşma şamandrasını yukarı kaldırır.Makinede süreki su boşaltmaya başlar.Kurcalamana gerek yok soketlerini doğru bağladıktan sonra.kanyak
user-offline.png
ustamızın dediklerini dikkate al bence umarım sorunun en kısa zamanda düzelir.Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst