Arçelik - beko yapıştırma kazan kesimi

Faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
bu kazanı ayırma şekli bence yeterli deyil ! 8104 h arçelik çamaşır makinesi kazan grb yekpare (tek parça) geçen sene 186 tl idi şimdi 2015 de arçelik eski model ürünlerin parçalarını % 95 oranında zam yaptı ama kazanı bu şekilde yarma yönde mi yerine sağlam bir tarafo bulup amper ayarlana bilir bir pot yardımı ile çelik tel e verilen düşük akım ama yüksek amperle hiç uğraşmadan kazaı 10 dakika içerisinde daha düşük hata oranı ile sökebilirsiniz :) arçelik böyle yaparsa bende böyle yaparım :)) bu kazan tipini desteklemiyor kınıyorum bırakın gariban fakir fukara tamir ettirsin bu işten milyonlarca insan geçim sağlıyor.
bir diğer husus arçelik yüz karası 360ft ve 360 fd çamaşır makinesi bu makineler nec marka kart üretilmişti sene 2004 de en yaygın makinalardı ve arçelik kart hatasından dolayı binlerce makinayı geri iade almak zorunda kalmıştı benim bildiğim bu makinalara tam 7 versyon farklı kart üretimni yapıldı bu kartlar belli bir soğukluğun altında çalışmıyorlar en son bugün nette incelemeler yaparken dikkatimi çekti ana kart hatasında kart üzerindeki, trafonun heman yanında (D21) DİYOTUN AYAĞINI kestiğinde kart hası giderile biliyormuş. bunu en kısa sürede deneyeceğim:)
 
ustam sorması ayip bu işlemden ne kadar ücret alıyorsunuz.tamirciyim bende :)
 
150-170 tl civarına yapıyoruz
 
Abim resmdeki mastik ile yapisdira bilirizde.Silikon
 

Ekli dosyalar

  • 405789.jpg
    405789.jpg
    17.3 KB · Görüntüleme: 84
Kullanılan mastik çok kaliteli bir marka dayson. Ele yapıştığında tazeyken çıkarılmalı yoksa sıkıntı çekersiniz o derece. Sista daydon kadar sağlıklı değil ama kalitedir
 
aynen dayson'u tek geçerim
 
kazanı sökersin atölyede tele düşük akımlı amperi yükselterek tetiklemeyle tel ile kazanı kesersin rulmanları ve keçeyi değiştirirsin 200 tl bu işin hakkıdır bence ama 180 e de yapsan zarar etmezsin !
 
Tel ile kesme yaptığınız zaman çok ince olması kaynaklı kesip geçtiğiniz yer geri yapışıyor. o yüzden işe yaramıyor
 
ben bunun çözümünü başka türlü yaptım..

kesme biçme hiç birşey yok..

mesela 8104 jsj olması lazım modeli..onun kazanının yerine 7 kg'luk kazan tam oluyor..

sadece taş ağırlıklar ve deterjan kutusu hortumu 7 kg'luk makneninki olacak..

ayrca 6103 he modelede 5 kg'luk büyük kapak kazan taktım sorunsuz uydu..

dediğim gibi taşlar ,yaylar ve hortum değişiyor..tabii müşteride kabul edecek..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst