Arçelik Beko Su yönlendirme parçası değişimi...

ersagun40

Üye
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
324
Puanları
1
Arkadaşlar daha önce bu konuyu paylaşmıştım ama tam olarak çözüme kavuşturduğum söylenemez.
arçelik-beko modellerin su yönlendirme parçasını nasıl sökebilirim? Ayrıca bu parça piyasada satılmakta mıdır? Altında ki yay ile beraber mi değişmektedir ve o yay da yedek parça olarak bulunmakta mıdır?
 
usta eger sıkışıklık varsa halatı çıkar yaylı parçanın üstüne ve dibine biraz yag dök oynatarak gevşemesini sagla parça gevşedikten sonra halatı geri tak ben sürekli böyle yapıyorum....
 
Sağolasın ustam, sıkışanlar için tamam da, bazı makinalarda yaylar tamamen korozyondan un ufak oluyor. Benim sıkıntım o tip sorunlarda ortaya çıkıyor. Normalde bu durumlarda tükenmez kalem içinden çıkardığım ince yayı parçanın üzerine takıp gerdiriyorum, diğer ucunu da makinanın yanındaki deliklerden birine takıyorum. Ama o yaylar özelliklerini çok çabuk yitirdiği için 3-5 hafta içinde aynı sorun tekrarlanıyor. Bu sorun için tutup deterjan kutusu değiştirmekte müşteriyi pek tatmin etmiyor. Acaba değiştirebilen var mı diye merak ettim.
 
Arkadaşlar bu parçayı değiştiren yok mu aranız da?
 
yay harici satılan bir malzeme değil. deterjan kutusunu değiştirmeniz gerekiyor. deterjan kutusunun fiyatı 10 lira servisten alıp değiştirebilirsiniz. yada hurdacılarda bulabilirsen bir makina üzerinden sök. olmadı herhangi bir özel servisden iste. bizde normalde her modelin kutusundan 2-3 çeşit vardır. genelde çıkma parça ile çözüyoruz
 
eyvallah ustalarım. deterjan kutusunu değiştirdim kurtuldum... ama bir gün o parçayı yerinden söküp, yenisini yerine takıp aha da burda paylaşacam inşallah :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst