Arçelik, Beko Çamaşır ve Bulaşık Makinaları Test Programı

İlginize tekrar teşekkürler Kanyak,

Burada normalde 110v kullanıyorlar fakat evde 220v tesisat çektirdim zira buzdolabı, micro, elektrik süpürgesi, klimalar vs. gereçler düzgün çalışmakta.

Makinenin kontrol paneli çalışıyor program başlıyor 3- 5 saniye su alıyor birden su alış kesilip akabinde END yazısı beliriyor.

Programı sıkmaya yönlendirdiğimde motor dönmeye başladığı an şırak diye bir sanki şalter sesi geliyor yine aynı yazı END.

Bu makinenin test etme gibi bir program adımı varmıdır ?
 
tabi var .. Program seçim anahtarından 'pamuklu' programını seçin 'başla / bekle / iptal' tuşunu basılı tutarken makinayı enerjilendirin. 3 sn içinde 'beklet' ikonu yanıp sönmeye başlar.. tekrar 'başla/beklet/iptal' tuşuna basılarak, fonksiyon testine başlanır. Her başla bekle tuşuna bastığınızda bir sonraki test adımına geçer ..
 
Teşekkürler Kanyak,

Su boşaltmaya kadar olan adımların hepsi düzgün çalıştı. Hatta su alımını biraz fazla kaçırdık. :) Allahtan acil tahliye hortumu var. Boşalmada takır tukur sesler geliyordu.

Şimdi şu kablolu olan kırmızı çember içine aldığım değişecek yanlış anlamadıysam. Sadece bu pompanın maliyeti ve pompa grubunun maliyeti nedir Türkiye'de buralarda kazıklanmayalım :)
 
grup olarak 25 tl sadece tahliye pompası 10 tl ama benim şüphelerim frekans ve voltaj ile ilgili :)
 
merhaba,

Benimde Arçelik 3340 SJ model makinamda problem var. Programı başlattıktan sonra makine çalışmaya başlıyor. Taki durulamaya gelinceye kadar. Durulamaya gelince su almıyor ve bekleme konumuna geçiyor. Elle su beslemesi yaptıktan sonra program kaldığı yerden ikinci durulamaya kadar devam ediyor. Yine elle besleme yapıyorum ve program sürüyor. durulama bittikten sonra yumaşatıcı için su almasında problem yok. Annem ön yıkama yapmak istediğinde yine su almamış.

Yani sorun sadece ön yıkama ve durulmada su almaması. Neden sadece durulama suyu almıyor olabilir. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Diğer forumda ön yıkamayı neden söylemediniz :) Ventil arızalı. Yani su giriş hortumunun makinede bağlandığı parça. Üst kapağı sökerseniz görebilirsiniz. Ucuz bir parçadır, 7,5-15 TL arası tutar. Geçmiş olsun.
 
test programı ve arıza kodları gereklı yardımcı olacak varmı???
 
Test Programına Giriş:
PC düğmesini " su boşaltma " konumuna getirilir.
" Start " butonuna basıldığında su boşaltma adımı gerçekleşir. (2 dak.)
Bu adımı bitirilip bip sesi gelinceye kadar beklenir.
PC düğmesini " O " konumuna getirilir.
PC düğmesini tekrar " su boşaltma " konumuna getirilir.
" Ön yıkama " butonuna 4 kez basılır (her basmada bip sesi gelmesi gerekir.)
Test işlemi başlamıştır.
Ekranda " 88 " yazar ve sol taraftaki 4 led yanıp yanıp söner.
Makine kendisi adım adım testi gerçekleştirir arıza yakalarsa arıza kodu verir.
Test işlemini bir adım atlamak istenirse " ön yıkama " butonuna iki kere basılır.
Test işlemi bitirilmek istenirse " Start " butonuna 5 saniyeden fazla basmak gerekir.



" 0 " ledin sönük olduğunu gösterir.
" 1 " ledin yanmakta olduğunu gösterir.

.


Program Resetleme
" start " butonuna 5 saniyeden fazla basılarak resetleme işlemi gerçekleştirilir.
 
yardımların ıcın teşekkur ederım kanyak bu makınede problem beyınde yol patlaktı (yanlıs takıp etmedıysem kılıtle baglantılı)lehim yapıp denedık suan sıkma yapmıyo bı arıza koduda vermıyor kılıt problem yok sıkıntı beyınde dıe dusunyorum ama bı danısmak ıstedım.
 
çok sıkıntılı bir ürün :) diğer kompenetler ile ilgili problem yoksa beyinden başka alternatif kalmıyor. Ali ustam (alfa_romeo) size yardım edebilir die düşünüyorum. Program cihazının yenisi 210 tl
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,292
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst