Arçelik ARY 3500 Bulaşık Makinesi Su Haznesi Arızası

ferdidemir

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
46
arçelik ary 3500 bulaşık makinesi yan duvarında bulunan doldurma sistemi su haznesi sürekli su alıyor tuz kabına su gidiyor ama sifon yapıp yani 1.6 litre 3 seferde su almıyor su tuz kabına bir miktar gidiyor ama rejanasyonda kalıyor su yıkama bölümüne gidiyor en son su miktarı cok artınca seviye şamdırası duruduyor böylece su tuz kabından dolmadığı için kireçli suyla yıkıyor bu arazının nedeni bulamadım su kabı havalandırmasından ana yıkama tankına giden bölümü tıkayınca sistem normal calışıyor ama tuz kabındaki tüm tuzu kazana veriyor ustalarımdan öneri bekliyorum.
 
Su basıncınız yeterli degil veya su akış yönünde kısmi daralmış veya tıkanmış noktalar var
tuz kabı daki tuzun kazana gitmesi ise hortumlardan birinin yanlış terminale baglanması anlamına gelir
baglantılarınızı gözden geçirin benzer makinası olan dostlarınızın makinalarına bakarak makinanın orjinal baglantı sını bulun. sonrasında su basıncınızın (Şebeke basıncınızı )düşürebilecek engelleri sırası ile temizleyiniz.
 
basınç normal tıkanıklık yok baktım tız boşalması ben sistemi normal çalıştırmak için kazana giden fazla suyun aktığı bölümü bez ile tıkayınca oldu zaten bez ile tıkama olmazda ben calışmasını görüm diye yaptım doğal olarak basınç fazlalığını tuz kabı deranaj hortumundan verdi bezi cıkarınca tuz gelmiyor bunun çalışma sisteminide yani su kabının orada bir su sınırlayıcı olması lağızım bence bu parça koptu yada düştü ilk halini bilmediğim için olayı cözemedim ama parçanın yenisini arayacaam veya eski çalışanı bir makineyi inceleyecem soncu bildirirm sizede teşekkürler
 
Su basıncınız yeterli degil veya su akış yönünde kısmi daralmış veya tıkanmış noktalar var
tuz kabı daki tuzun kazana gitmesi ise hortumlardan birinin yanlış terminale baglanması anlamına gelir
baglantılarınızı gözden geçirin benzer makinası olan dostlarınızın makinalarına bakarak makinanın orjinal baglantı sını bulun. sonrasında su basıncınızın (şebeke basıncınızı )düşürebilecek engelleri sırası ile temizleyiniz.
Bende de arcelik leydi 34 20 bulaşık makinası var ama kullanımı hakkında hiç bi bilgim yok sanırım yıkamada su almada hiç bi problem yok nasıl ve ne zaman suyu boşaltıyor ve kullanımı hakkında bana bi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..
 
makinanın tuz kabını degiştirirseniz problem giderilir ...tuz kabı içindeki reçine tıkandıgı için oluyor bu problem...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst