Arçelik 8124 kapak kilitlenme sorunu

yakaz

Üye
Katılım
2 Şub 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Başlıkta belirtilen model makinenin kapağını kapatınca emniyet kilidi programı başlatmadan direkt kilitleme yapıyor. Emniyet kilidini yeni taktık .Normalde emniyet kilidine voltaj programı başlatınca gelmesi gerekmiyormu? Saygılar.
 
elektronik kart arızalı sökün getirin yada gönderin tamiri mümkün
 
Selamlar Arçelik 4120 f çamaşır makinası panelde ışık yanmıyordu onu halletim bu sefer kapı kiltlemiyor emniyeti değiştirdim yine aynı bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi .
 
elektronik kartın resimlerini yakın çekim görelim
 
elektronik kartın resimlerini yakın çekim görelim
IMG-20190626-WA0001.jpeg

Alt kısmınıda göndereyim mi
 
Benim arıza kapak emniyet kilidini kontrol eden triyak ta çıktı. Triyak daha önce kilit arızası dolayısı ile yanındaki dirençlerle birlikte patlamıştı ve muadil parça ile değişti fakat uyumlu parça olmadığı için makine ilk fişe takılıp güç verildiğinde anakartta oluşan parazit yada kaçak akım neticesinde iletime geçip emniyet kilidini aktif ediyordu.Yıkama sonu kilit sorunsuzca açılıyor ve makineyi fişten çekmediğiniz müddetçe sorun tekrar oluşmuyordu. Velhasıl kelam parça tekrar değişince sorun çözüldü teşekkürler.



55316
 
Son düzenleme:
Selamlar hocam dediğiniz acs leri test ettim sağlam çıktı yinede değiştirdim onları yine çalışmadı geride bc557 var onuda değiştirdim oda sağlamdı yalnız yinede çalışmadı başlaya bastığımda yıkama ışığı yanıyor hemen sönüyor.yardımınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst