Arçelik 7103 Sj Çalışmama Sorunu...

Gelecekte benzer sorunları yaşaması muhtemel kişiler içint arihe bir not düşeyim.

Sorun kısaca özetlenirse; cihaz pamuklu 800 devir 40 derecede takılı kaldı. Test yapmak için yapılan girişimler başarısız oldu zira kapağın kapatıldığına dair bir işlem gerçekleştirilemediği için olduğunu tahmin etmekteydik. Normal ekranda su alma ve ön yıkama tuşlarına basıldığında LED ekranda E 00 kodu görünmekteydi. E 00 kodu arıza bulunamadı anlamına gelmekteymiş ancak cihaz buna rağmen çalışmamaktaydı. Test için pamuklu kısma alıp başla/iptal tuşuna basılarak açılırken E 18 kodu çıkmaktaydı. Bu arıza kodu için "Dengesiz Yük" tanımı yapılmış ancak cihaz 8 yıldır özenle kullanılmaktaydı ve böyle bir ihtimal çok düşük diye belirtmek isterim.

Çözüm için gerçekleştirilenler:
1- Pompa kısmı temizlik için açıldığında içerisinden madeni para ve 10 cm ebadında bir bakır tel çıktı. Muhtemelen pompa görevini yerine getirememekteydi ancak buna dair hiç bir hata kodu alınamadı.
2- Kapı kilidi söküldü. 2 ve 3 numaralı çıkışlar bir bakır tel yardımı ile birbirine bağlandı. Bu işlem sonrası cihaz başarılı bir şekilde çalıştırılabildi. Arıza için su alma ve ön yıkama tuşlarına basıldığında E 00 "arıza yoktur" uyarısı alındı. Test için yapılan başlatmada bu defa "E 10" hatası çıkmaya başladı.
3- Yetkili servisten orijinal kapı kilidi mekanizması temin edildi ve takıldı. Buna rağmen test başlangıç ekranında E 10 hatası alımı devam etmekteydi.
4- İnternette yaptığım bir araştırmada farklı bir modelinde "RESET" işlemi yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Ancak tarif edildiği şekilde işlem yapılmasına rağmen bu operasyon başarılı bir şekilde bendeki 7103 HT modelde işe yaramadı. Bunun üzerine tarif edilen makina programı dışındaki tüm programlarda bahsedildiği şekilde işlemi denedim. Sonuç itibari ile işe yaradığına dair ışıklardan bir netice alamasam da tüm denemeler sonucunda test işlemine girişte E 10 arıza uayarısı giderildi. Cihaz 1186 arıza yoktur ibaresi ile çalışmakta. (İlgili resetleme çalışmasına ait link :
)

Umarım bunlar birilerinin bir işine yarar. Şimdiden geçmiş olsun, kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,540
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst