arçelik 6230 bulaşık makinesi yardım

6030 E bulaşık makinam var. Su alıp duruyor. Yıkama yapmıyor. Bir yardımcı olurmusunuz sorun nerden kaynaklanabilir?

ben de de aynı model makine ve aynı problem var? fikri olan var mı?
 
ben de de aynı model makine ve aynı problem var? fikri olan var mı?


su alıp durunca ;

* Başla tuşuna basıp program durdurun , tekrar basıp programı devam ettirin. Program devamında tekrar su almaya devam edip yine duruyor ise su sayaç grubunuz arızalı.

tekrar Devam edince Su almıyor sessiz bekliyor hatta hafif bir dınnn lama sesi var ise Yıkama motoru kondansatörü arızalı yada yıkama motoru sıkışık demektir
 
Şöyle söyleyeyim, benim makinamın on/off switchi arıza yapmıştı , çağırdığım servis(? dolandırıcı mı desem) kartımı alıp gitti ve ertesi gün bozuk olduğunu söyledi, yerine fabrikadan gönderilen(! başkasının makinasından çıkma yıpranmış ve tamir görmüş) kartı taktı ve sonra da switchi değişti. switchi değişince tabi adamla papaz oldum resmen sağlam kartımı alıp gitt o.. sonra sözde benimkartımı geri getirdi, tabi gelen kart benim kart olmadığı gibi hiç ışıkları yanmasın diye bazı lehimleri söküpte göndermişler, neyse lehimleri yaptım ve makinayı çalıştırdım fakat program ilerlemiyor, makinanın kartı hariç hiçbiryerinde problem olmadığından eminim, bu şartlarda yorumunuz ne olur.

Bu arada bir test programını yanlışlıkla çalıştırdığımda makina bütün fonksiyonları yaptı, yani su aldı ısttı yıkadı tahliye etti ve kuruttu.
 
kartı değiştim yine aynı problem var, ne yapmak gerek acep?
 
merhabalar
bende 6200 bulaşık makinesi var.makine altında tasma swichi yanmış.uclarını kısa deve yaptım ama yinede makıneye su aldıramadım.suwentilide arızalanmış olabilirmi onuda almam gerekirmi.acil lütfen bilgi alabilirmiyim.şimdiden çok tesekkürler.
 
kısa devreden kart zarar görmüş yada yanlış kabloları kısa devre ediyor olabilirsiniz
 
Tasma swici tek giris cikisliysa yanmaz



Sent from my GT-I8190 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Tasma swici tek giris cikisliysa yanmaz .




Sent from my GT-I8190 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app


Vatandaş yanmış diyor sen yanmaz diyorsun :) Üzerinden akım geçen herşey yanabilir. taşma swicindeki kısa devre sebebi ile kartın yandığını defalarca gördük
 
Yanar kaynagn dedigi gbi uzerinden akim gecio kisa devreden kart arizalarina cok rastliorz

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Bulaşık makinesi su damlattıyordu bende içinde bulunan sol taraftaki pervaneyi elimle çevirdim bu sefer de makine tümüyle su akıtıyor açar açmaz evi su basıyor ne yapayım ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst