Arçelik 6220 FT bulaşık makinesi yıkama arızası

Katılım
27 Ocak 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
41
Arçelik firmasının 2 programlı bulaşı makinası . Makine 1. Duş aldırma yıkmasını yapıyor ve su tahliyesine geçiyor suyu boşaltıyor su boşalmada takılı kalıyor bıraksan sabaha kadar su basar. (bunun öncesinde alttaki su şamandırası arızalanmıştı yenisi ile değiştirdim düzeldi ama bu sorun ortaya çıktı) su alma su boşalma rezistansların çalışması v.s. herşey normal işleyişinde ama ana yıkamaya geçmiyor. sürekli su boşaltıyor.

Rezistans sağlam. Yeni anakartta taktım aynı sorun devam ediyor bu kart arızası değil. koku da yok . su boşaltma çalışıyor. su almada sorun yok . 55 derece ve 65 derecede yıkama yapıyor .
Sirkilasyon motoru çıkışının dışında rezistans varmı ? Elektikli ev aletlerinin tamiratından anlarım ,fakat ilk defa bulaşık makinasına bakıyom .Teknik terimler kullanarak şu zıkkımın çalışma pensibinde ya da arızası hakkında bilgi verebilirmisiniz...
İlginize teşekkürler ..

whatsapp : 0546 924 91 98
###@###
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sorunu çözdüm. bu tür sorunu olanlar yedek parçayı benden temin edebilir.
 
alt pervane pres açılması yada sirk pompası hortumu değil sorun sorun farklı ben arızayı onardım denk gelen arkadaşlar bana ulaşabilir.
 
bu nasıl bir konu içeriği????

hem konu açıp yardım istiyorsunuz buradan sonrada ben çözdüm lazım olanlar bana ulaşsın diyorsunuz..

yaptığınız işi ya buradan paylaşın herkes faydalansın yada böyle forumlarda reklam amaçlı yazılar yazıp konu açmayın..
 
Abi bende aynı sorun var bulaşık makinesi su alıyor hemen boşaltıyor sigon problemi değil ama sürekli su alıyor boşaltıyor iptal ediyorum programı bitti yanıyor ama su pompası su atmaya devam ediyor cevap için şimdiden teşekkür ediyorum
 
Abi bende aynı sorun var bulaşık makinesi su alıyor hemen boşaltıyor sigon problemi değil ama sürekli su alıyor boşaltıyor iptal ediyorum programı bitti yanıyor ama su pompası su atmaya devam ediyor cevap için şimdiden teşekkür ediyorum

makinenin en altında su taşkını durumunda tahliyeyi çalıştıran su toplama tavası üzerinde su taşma anahtarı var; aquastop anahtar veya taşma switch i de denir. (resmi altta ekledim)
Bu genelde yuvarlak, alt saca tırnaklarla tutturulmuş durumda; su alırsa yukarı çıkıp yüzmeye başlayan strafor bir köpük ve bu köpüğün bastığı bir switch (anahtar) olan bir modül oluyor.

bir şekilde su kaçağı olduğu zaman makinenin altına su kaçıyor,
su kaçağını tespit edip gidermelisin hocam. Makineyi öne çekip arkaya devirip altından su çıkıyor mu bak, çıkıyorsa su kaçağı vardır.
Su kaçağı yok ise kontrol kartı arızasından şüphelenebilirsin..
 

Ekli dosyalar

  • su tasma switch.jpg
    su tasma switch.jpg
    6 KB · Görüntüleme: 17

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst