Arçelik 6050E bulaşık makinası 4 ve 5 kademede start almıyor

modehado

Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Arçelik 6050E bulaşık makinası 4(normal yıkama programı) ve 5(yoğun yıkama programı) programlarında start almıyor..1,2,3 kademesinde yıkama yapıyor. sorun yok. daha önce tuz ışığı yanıyordu.tuz konulduktan sonra tuz ışıgı söndü. alakası varmıdır. bilmiyorum.. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
Son düzenleme:
[video=youtube;5iCbIncmce0]http://www.youtube.com/watch?v=5iCbIncmce0&feature=youtu.be[/video] arkadaşlar arızanın videosunu linkini koydum.görmeniz için...ilk mesajdayazmadım alakası yoktur diye .suyu ısıtma yapmıyordu. sadece kart üzerinde rezistansı süren röleyi değiştirdim. o sorun halledildi. şimdi de bu geldi başımıza. komutatörde olacagını zannetmiyorum.1,2,3 ve nolu programlarda start alıyor makına 4 ve 5 nolu yıkama programlarında start almıyor.konutatör bozuksa iki kademe aynı anda arıza yapmaz diye düşünüyorum...kartı fabrika ayarlarına getirme şansımız var mı ?
 
1 - 2 - vea 3. programda, programa start verdikten sonra başla tuşuna tekrar basarak başlatmış olduğunuz programı bekleme konumuna alıyorsunuz. Başla tuşunun yanında bir de Dur ibaresi mevcut. yani 2. sefer bastığınızda başlamış olan programı durduruyorsunuz. sonra program değişitip hafızada program var iken başla bir programı başlatmaya çalışıyorsunuz ki bu imkansız.

öncelikle yapmanız gereken. başla tuşuna 5 saniye basılı tutun , yıkama ışığı yanıp sönmeye başlayınca elinizi çekin. yıkama ışığı yanıp sönecek ve varsa içindeki suyu tahliye edecek. 2 dakika içinde program sonlanacak.

program sonlanınca Açma kapama anahtarından makinanın enerjisini kesin. tekrar açıp 5. programa ayarlayıp tekrar program başlatın. başlaması gerekiyor.

videodaki gibi. Başlat durdur yaparak program değiştirebilmeniz mümkün değil. start verdikten sonra açma kapama anahtarını kapatsanız da fişi çekseniz de 6 ay beklesenizde start verdiğiniz programı (mesel 3. program) asla unutmaz.
 
dedikleriniz gibi yaptım fakat malesef değişen birşey olmadı...
 
Son düzenleme:
IMG_20131002_162120.jpgIMG_20131002_162059.jpgx

resimler secii komutatörün iç kısımı 4 ve 5 programı için karşılık gelen direnç değerini bağlasam.denemiş olurmuyum..sadece iki kablo gidiyor anakarta.. yada şemasını bulabilirmiyiz.
 
Sizin makineye takilan olan kart 6034 nun karti. 1889840105 kart olabilir.bu makineye ait 5 adet kart var son stok bu. 3 progamli makinenin karti takildigi icin 5 ve4 progmlari calismaz .genel reset ve guc testi var

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
IMG_20130917_124443.jpgIMG_20131003_083218.jpg
hocam makinakart resimini tekrar yükledim daha iyi anlaşılsın diye...bu kart 3 programlı olabilir diyorsun .peki nasıl anlıcaz bunu kesin olarak...
 
arkadaşın dediği doğrudur. resimdeki kart 3 programlı kart. makinayı 2. el mi aldınız? sizden önce birileri bu kartı değişirmiş olabilir mi ? sizdeki kartta Az bulaşık fonksyonu tuşunun da çalışmaması gerekiyor?
 
evet ikici el sayılır.komşumun makınasıydı. şöyleki: makına ısıtmadıgı için tamirci çagırmışlar .tamirci bakıyor makınaya rezistansı arıza malıyeti 100 tl diyor..onlarda tamir yaptırmıyorlar...yeni makına alıyorlar..bu makına hurdaya gdecekti..bende makınayı değerlendireyim dedim.rezistans alırım 50 tl ye kurtarırım.dedim fakat ölçtüm rezistans sağlam. karttaki röle yapışmış değistirdim..sonra iş denemeye geldi.deneme esnasında 1..2.3. program okeydi. fakat 4 ve 5 programı start almıyordu..ondan sonrasını biliyorsunuz zaten...
daha once tamirci orjinal kartı değiştirimiş olabilir.orasını bilmiyorum..sormak lazım..
..o zaman üçüncü program yoğun yıkamaya tekamül ediyor..aslında bizim bulaşıklar yoğun yıkada yıkanıyor deyibilirmiyiz.?
6050E kart fiyatı nedir acaba ?
 
arkadaşın dediği doğrudur. resimdeki kart 3 programlı kart. makinayı 2. el mi aldınız? sizden önce birileri bu kartı değişirmiş olabilir mi ? sizdeki kartta Az bulaşık fonksyonu tuşunun da çalışmaması gerekiyor?

EVET az önce denedim.az bulaşık fonsiyonu çalışmıyor..kartın 3 programlı oldugu kesin demek ki.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,472
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst