Arçelik 6050 E WM Aşırı Isınma Problemi

mozyilmaz

Üye
Katılım
7 Mar 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Arçelik wm 6050e model Bulaşık makinamız suyu aşırı ısıtmaya başladı. Kısa programda da denesek aynı. Neredeyse her yerinden buhar fışkıracak hale geliyor. Program normal seyrinde devam ediyor fakat nedense çok ısınıyor. Bulunduğum yerde yetkili servis yok. Bir beyaz eşya tamircisine götürdüm. O da ön panel içindeki kartı söküp bana verdi. Bu bozulmuş dedi. Kart üzerinde Karel HBDK00330-AAE yazıyor. Üzerinde irili ufaklı 3 röle, 3 kondansator ve birkaç transistor olan bir kart. Sorun bu olabnilir mi? Makinanın ısı kontrolunu bu kkart mı yapıyor? Ama kart tertemiz görünüyor. Hiçbir yerde sızma yada patlama görünmüyor.
 
Isiticidaki sensoru kontrol et.Kirec tutmus ve suyu isinmasini gec fark ede bilir.kolay gelsin

 
kart üzerinde ısıtıcıyı kontrol eden role kontakları yapışık kalmıştır.. karta giren kalın kablolar ısıtıcı kablolarıdır o kabloların yollarını takip ederek kart üzerindeki ısıtıcı rolesini bulun ve degiştirin sorun çözülecektir...
 
roleyi süren devrede problem olduğu için aşırı ısıtma yapıyor ürün ısıtmadan çıkmıyor. . role değişse de düzelme olmaz. kartı değiştirmeniz gerekiyor.
 
Bende de aynı arıza meydana geldi.Bulaşık makinası yıkamayı bitirdiği halde kapaktan aşırı sıcaklık geliyordu.Kartı söktüm ve kart üzerindeki rolenin hafif eridiğini gördüm.Değiştirince sorun halledildi. role.jpg
 
Son düzenleme:
Birkaç yıkamadan sonra aynı arıza yine meydana geldi.Kart üzerindeki role yine erime yapmış.Bunun sebebi nedir?cevaplarınızı bekliyorum.
 
röle orjinal nais marka yada panasonic yada sıemens marka olmalı ve muhakkak akım kapasitesi orjinal ile aynı olmalı.
 
Kapasite aynı ama çin malı bir role idi.O markadan bulamadım maalesef.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst