Arçelik 6040E - Fazla Isınıyor

krmtmac

Üye
Katılım
6 Ocak 2016
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
33
Hepinize kolay gelsin.
Benim sorum şu; ben öğrenciyim ve ikinci el Arçelik 6040E bulaşık makinesi aldım. Fakat bana göre 35 derece de olsa, 50 derecede de yıkasam çok fazla ısınıyor. Eski bulaşık makinemde hiç yaşamadığım sorunları ilk seferde yaşadım, bazı plastiklerin rengi attı, hatta şekilleri bozuldu. Bunların hepsi bulaşık makinesinde yıkanabilir denilen şeyler ve 35 yada 50 derecede bunların olacağını düşünmüyorum. Aldığım yere gidip sorduğumda, normaldir o makinenin içinde 3 termik var 35de durmazsa 50de durur olmazsa 65de durur diye bişey dedi. Tekrar deneyip kontrol edeceğim dedim ama buraya sormak istedim. Sizce normal mı bu yada nasıl öğrenebilirim anormal olduğunu

Çok teşekkür ederim.
 
En azından üzerinde bulunan termikler doğru mu onu öğrenebilirsem, çünkü bugün tekrar denedim, yıkama bittikten 1 saat sonra bile bardaklara dokunamıyorum, yanıyor resmen.
 
dediği gibi bir termik yok malasef sadece rezistans üstünde emniyet termiği var. sizin elektronik kartınız arızalı ısıtma rölesi muhtemelen yapışık kalmış.kartı söküp yollayın tamir edelim.
 
Peki yapımı kolay bişey mi? Eğer kolaysa ben de bakabilirim ama yoksa aldığım yere gidicem çünkü bir ay parça garantisi vermişti. Çok teşekkür ederim bu arada cevap için
 
Tamamdır ben gideceğim, son olarak elektronik kart ve üzerindeki roleyi gösteren bi şema vs var mıdır veya zahmet olmaz ise kısaca anlatabilir misiniz?
 
şema yok malesef sen sorunu anlat onlar zaten gerekeni yapmak zorunda kalacaklar.
 
Tamamdır öyle deniyim. Hem uzak hem de kolay bişeyse ben hallediyim diye sormuştum ama gitmek en iyisi.
Çok teşekkür ederim.
 
Son olarak, bunun çözümü kartı değiştirmek mi yoksa sadece roleyle çözülebilir mi? Bilmek istiyorum çünkü başka bir sorun varmış gibi cevap almak istemiyorum.
 
Satın aldıgım yere ulasamiyorum, bu kart tam olarak nerde ben cikarmak istiyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst