Arçelik 6040E Bulaşık Makinesi Sorunu

Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
37
Ustalarım bu konuda sizden acil yanıt bekliyorum makinemin sorunu ise önceden su alma sorunu vardı su ventilini değiştirerek bu sorunu cözdüm.Fakat şimdide bulaşiklar beyaz buğulu ve lekeli çıkıyor su sertlik ayarını en düşükten en yüksek ayarına kadar denedim ama hep aynı sonucu aldım.Bana en doğru ayarı tarif ederseniz yada sorunun baska bi yerde olduğunu düşünüyorsanız söyleyin bu arada bu ürünün kullanma kılavuzu mevcut ise gönderirseniz sevinirim şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum.
 
aklıma gelen ilk şey tuz kutusu kapağının gevşek yada açık kalması. bir anda bu hale geldi ise başka anlamı yok. su sertlik ayarını yükselttiğinizde ürün hemen düzelme göstermez. tuz kutusu içindeki reçinenin yıkanması yeniden iş yapabilir hale gelmesi 2-3 yıkama sürebilir. tuz yerine deterjan da koyulmuş olabilir. tuz kutusunda tuz olduğundan emin olun. tuz kutusu kapağının tam kapandığından emin olun.
 
sevgili kaynak ilk önce vakit ayırdıgın için sağol kapağı kontrol ettim içindede tuz olduğundan eminim peki su an ne yapmam gerek makıneyı bir kac defa bos mu calıstırmalıyım ve su sertlık ayarı ve parlatıcı ayarı hangı kademede olmalı yada buna rağmen aynı sorun devam edıyorsa sorun nerde olabılır yardımlarını beklıyorum
 
bir sebepten dolayı tuz kutusu suyu yumuşatamıyor. makina içine giren kirecin tuz kutusu içindeki reçine yardımı ile alınmsaı gerekiyor.. öncelikle makinayı kullandığınız Şebeke de su sertliğini bilmek gerekir. bu su sertliğini ölçmek için çeşitli yöntemler var. ürün montaj esnasında kullanma klavuzu ile birlikte çıkan su test şeritleri vardır. montajdan önce servis teknisyeni su sertliğini ölçer ve bu sertliğe uygun olarak makinanızda sertlik ayarı yapar. şayet ayarınız su sertliğine göre düşük ise kireçli buğulu yıkama şikayetleri ortaya çıkar. bu testi yapmanın en sağlıklı yöntemi toplam sertlik kiti kullanmak. (fotoğrafı aşağıda) Sizin şuan için yapacağınız Sertlik ayarını 5 konumuna getirin ve makina kazan içinde tam ortada sol yan duvardaki 5kuruş büyüklüğünde sağa sola dönebilen OK şeklindeki ayarı 1 konumuna getirin. Tuz ile beraber kesinlikle 3ü1 arada hepsi 1 arada 5i bir arada türü deterjan kullanmayın. normal classic tablet veya toz deterjan kullanın. eğer ki şebeke su sertliğiniz 45dh (alman sertliği) nden yüksek değilse kesinlikle sorun çözülür. ayarı yükselttikden sonra sağlıklı yıkama için reçinenin temizlenmesi 2-3 yıkama sürebilir ( gerekirse 3 boş yıkama yapın)
 
sevgili kaynak sol yan duvarda gordugum tek delik var oda capı yaklasık 8-9cm pervane seklınde kanatları var ve üzerinde bırsey yazmıyor kastetdigin delik ic kısımdamı yoksa
 
resmini koyacaktım ama bır turlu yukleyemedım su sertligi 45dh yuksekse yapabılecegım bırsey varmı daha once boyle bı sorun yoktu acaba ventılı degıstırırken makınayı yatırdıgımda bırsey mı oldu?
 
Son düzenleme:
resmini koyacaktım ama bır turlu yukleyemedım su sertligi 45dh yuksekse yapabılecegım bırsey varmı daha once boyle bı sorun yoktu acaba ventılı degıstırırken makınayı yatırdıgımda bırsey mı oldu?

daha önce yoksa sonradan su sertliğinin değişmesi imkansız. bahsettiğim ayar 8-9cm pervane seklınde kanatları olan parçanın tam ortası mavi renkli ayar olması lazım. yoksa o üründe kullanılmamıştır. yatırma ile bozulacak birşey de değil biz çoğu zaman rahat çalışmak için komple ters çeviriyoruz
 
Bana yaşadığınız problem tuz kutusundan dolayı gibi geldi. Yoksa ülkemizde 45dH kadar sert su olduğunu pek zannetmiyorum.

Tuz kutusuna hiç deterjan doldurmadığınıza emin misiniz? Genelde sorun bu sebepten kaynaklanır.
Bir de lekeliden kastıtınız kurumuş su damlaları mı yoksa bulaşık artıkları mı?

Makinenin iç-alt tabandaki filtrelerini, pervanelerini sökerek iyice yıkayın. Pervane deliklerinden su geldiğine emin olun.
Tuz kutusuna yanlışlıkla başka bir madde koyuldu şüphesi varsa kutunun içini temizleyin ve sonra 1lt su ile tuz paketini ilave ederek kapağını sıkıca kapatın. Parlatıcı gözünü de kontrol edin.

Eğer makinenizde tuz kutusu arızası yoksa bu kontrollerden sonra normale dönecektir.
Tuz ayarı için en doğrusu su sertliğinizi öğrenmektir. Belediyenize telefon açarak su sertliğini dH (alman sertliği) birimiyle öğrenirseniz makinenin tuz ayarını doğru olarak tarif edebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst