arçelik 6040 e arıza

egil2107

Üye
Katılım
18 Nis 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
47
merhaba benim arçelik 6040 e-44 bir makinem var makina 9 yıllık ve son 2-3 aydır sıkıntı yasıyoruz servis çağırdık ancak sorun çözülmüyor ve makinayı kullanamıyoruz servis makinanın kartı ve parlatıcı kısmını değiştirdi sorunun son hali şu:
makinayı normal olarak çalıştırıyoruz başlıyor ancak yıkamaya geçmiyor ve program ilerlemiyor saatlerce açık bıraksak saatlerce ilerlemeden kalıyor en son hortumlar ve filitrenin kontrolünü yaptık onlarda da promlem yok ancak o kontrolden sonra makine altından su sızdırmaya da başladı yardımcı olabilirseniz sevinirim
 
makine normal olarak suyunu alabiliyor mu??alıyorsa ısıtmayı yapabiliyor mu bunlar hakkında biraz detay verebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz kolay gelsin..
 
Son düzenleme:
makine su alıyorsa bu suyu ısıtması gerekir.eğer su istenen sıcaklığa gelmiyorsa makine çalışmaz, çamaşır makinesinde böyle bir durum oluşuyor tam emin olmamakla bulaşık makinesinde de böyle bir durum oluşabilir. bu durumda ısıtıcıyı kontrol edin sorun yoksa eğer, termostatta bir problem var demektir.
 
Makina calistiginda su aliyormus gibi ses geliyor makinanin ic zemin kisminda su da oluyor ancak disaruyada biyerlerden sizma oluyor
 
sayın eğil2107 makinenin su aldığından emin olmalısınız sürekli pompa yapıyor olabilir ve duyduğunuz o ses pompadan olabilir su taştığı içinde makine sürekli pompa yapıyordur önce kaçağı kesin giderin.taşma kabındaki anahtarın takılı kalmadığını kontrol edin yine düzelmezse rezistans ve NTC yi kontrol edin derim.ama arızanız büyük ihtimal suyun taşıp alt taraftaki emniyet switchinin makineye sürekli pompa yaptırması nedeniyle oluyor iyi bi gözlemle üstesinden gelebilirsiniz kolay gelsin..
 
Aynı sorun bendeki makinadada mevcut suyu alıyor ama ısıtma ve yıkama yapmıyor.Sorun neden kaynaklanır.
 
Sorunu çözdüm kartta birşey yokmuş.!
 
benin bulaşık makinasında benzer problem var su alıyor yıkama yapıyor ama suyu ısıtmıyor. soğuk su ile yıkıyor ve alttan cok az su sızması var. 5-6 ay önce aynı şeyi yaptı sonra tekrar düzeldi. sorun ne olabilir?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst