Arçelik 5500E Çamaşır Makinesinde Sorun

motor kömürleriniz bitmiş olabilir. motoru dışarda direk çalıştırdı iseniz , Hız kontrol modülünüzün (kart)arızalı olma olasılığı yüksek. 20-30 TL arasında servisden temin edebilirsiniz. motor takometreniz de arızalı olabilir. motoru direk çalıştırdığınız zaman tako uçlarından 30-50 V arası gerilim ölçmeniz gerekir. gerilimi görüyorsanız takometre bobininiz sağlamdır. kartı değiştirin düzelir.
 
Üstad benim vardı 5500E 3-4 kez arıza yaptı. Bazen kendim tamir ettim, bazen de tamir ettirdim. En son yapamayınca hurdaya çıkarıp yeni makina aldım.
 
merhaba arkadaş arçelik 5800e çamaşır makinem F7 arızası verdi. triyak arızası olduğunu anladım ama triyak nedir? bu nasıl tamir olur benim yapabileceğim birşey var mı yoksa servis mi çağırmam gerekiyor. daha önce buna benzer bir arıza verdi kart değişti komple. tekrar kart değiştirme sorunu çıktıysa yandık o zaman 250 tl almışlardı. gidip yeni makina alırım daha iyi. sizden ricam bu benim tamir edebileceğim bir arıza mı içini açık düzeltebileceğim bir şey mi? yoksa yeni bir parça veya devre mi almak lazım? teşekkürler
 
birde yumuşatıcı gözüne yumuşatıcıyı gereken seviyeye kadar doldurduktan sonra çekmeceyi kapatırken hızlı bir şekilde itilirse yumuşatıcıyı hemen boşaltır.yapılması gereken:yumuşatıcıyı belirtilen miktarda doldurup çekmeceyi yavaşça kapatmaktır.
 
arkadaşın dediği gibi kart üzerinde 2 kontaklı Röle var servis olarak kart değişimi yapılıyor ama o röleyi bulabilrsen röle değiştir dünya masraftan kurtulursun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
5500 e f2 veriyor.kart üstünde hangi komponenti değiştirirsek sorun gider yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba; 5500 E model çamaşır makinemiz F2 hatası verdi ve yanık kokusu geldi. Servis geldi baktı ventil arızalı dedi 2 adet ventil değiştirdi makine çalışmadı. Tekrar söküp kontrol ettiğinde kartın üzerindeki küçük dirençlerden birinin yandığını gördü. İstanbul anadolu yakasında (kartal civarı) kartı tamir ettirebileceğim yer varmı. Bilgi verebilirmisiniz. Teşekkürler.
 
5550 e makinem f6 kodu veriyor motoru kontrol ettirdim ama sorun yok başka neden olabilir
 
5500E'nin eski kasası çok iyiydi. (tekmelik kapağı olan) O kasa tipinde alman Siemens'in 5 amortisörlü süspansiyon sistemine sahip geniş kazan, kaliteli kasa vardı. 1998'den sonra çabuk çürüyen basit süspansiyon sistemli alışılagelmiş vasat kasa tipine geçtiler. İlk kasa tipine sahip olanlar makinelerinin kıymetini bilmeli.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst