Arçelik 5500 makina sadece yıkama programında tamburu dönmüyor.

shadow333

Üye
Katılım
8 Eyl 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Merhaba,
Eski 25 yıllık bir çamaşır makinası var ve makina sadece yıkama fonksiyonu sırasında tamburu dönmüyor. Kurutmada hızlı birşekilde tambur dönüyor.arkadaşımla içini açıp baktık kömürlerini değiştirdik. kayışı çıkardığımızda motor sağa sola dönüşü gerçekleştriyor fakat kayışı taktığımızda ses gelip zorlanmasına rahmen dönemiyor. Elle bir kalkınma verdiğimizde dönüşüne devam ediyor.
Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Makinada iki tane kondansatör var bu kondansatörlerden birisi sıkmada birisi normal çalışmada kullanılıyor diye duyduk. Acaba kondansatörde bir problem olmuş olabilir mi ?
yardımcı olursanız çok seviinirim
Teşekkürler
 
Yikama kondensatorunu yenisiyle deyisdir sorunun duzelecekdir.
 
kondansatörlerden bir tanesi parazit kondansatörüdür.4 uçluolan. diğer 2 uçlu olan motor kondansatörüdür. bu 2 uçlu olanıdeğiştirirsen sorun çözülecektir.
 
Başlıkta 5500 diye yazmışsınız ! sakın 2200 olmasın makina?
yanlış yazılmışsa başlık düzenlenmeli .Başlık doğru ise yanıtlar yanlış.
5500 kondansatörsüz motor kullanmıştır.
 
alfa romeo ustamızın uyarısını dikkate alırsanız işinizi zorlaştırmamış olursunuz.Yazdığınız gibi iki kondansatör varsa makinanızın panosu ledli değildir.Eğer ledli değilse makinanız 5500 değildir.Doğru bilgi vererek doğru bilgiye ulaşabilirsiniz,kolaygelsin.
 
MAkina kasası paslandığı için değiştirildi komple belki bu yüzden farklı yazılmıştır.Başlığı düzelteceğim vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ediyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst