Arçelik 5300 e

İntikad

Üye
Katılım
15 Eyl 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Öncelikle merhaba
Benim çamaşır makinem çalışır haldeyken sigortayı attırdı daha sonra sigortayı açtığımda çalışmadı makine. MakineYe elektrik gidiyor ama hiç bir şekilde komut almıyor tuşlarına bastığımda ne yapmam gerekir
 
Merhaba. Sigorta panelinde topraklı prizlerle ilgili (çamaşır makinesine giden prizin) otomatını öncelikle doğru olarak seçerek kaldırdığınızdan emin olun. Makineyi besleyen bu topraklı prize elektriğin gelip gelmediğini bir cihazla (saç kurutma mak., blender, vb.) ayrıca ölçün. Topraklı fişteki bağlantı iç elemanlarıyla faz ve nötr ucu makineye kadar giriyor mu şeklinde kabloları fişten itibaren aradaki kabloda, makine girişindeki bir klemenste, ayrı ayrı avometredeki omaj ölçümüyle elektrik yokken ölçün. elektrik fiş-prizle makina kablosuna verilmişse klemense kadar 220 volt AC'nin gelip gelmediğini, avometrede uygun AC kademesinde (400-600 volt AC'de) ölçerek yapabilirsiniz. Makine kartında devreleri koruma amaçlı anahtardan sonraki girişte bir cam sigorta yer alabilir. Makinadaki kartta önce buna bakın atmış mı? Daha sonra açma-kapama anahtarını, açık ve kapalı konumunda, avometreyle omaj kısmından uçlarından ayrı ayrı (4 uçlu anahtarsa) ölçüp sağlamlığını teyit edin. Cam sigortayı çıkarıp avometreyle omaj ölçümündeyken ölçtüğünüzde çok düşük bir omajı göstermesi gerekli, hiç göstermiyorsa sigorta teli yanmış, atmıştır. Ayni etiket değerlisini satın alıp takmadan önce, sigortadan sonra avometreyle, bu kart girişinden itibaren de kısa devre durumu olup olmadığını ayni avometreyle ölçün, çünkü bu kısa devreye başka bir eleman neden oluyorsa koyacağınız cam sigorta tekrar atabilir. Sigortalar bazen devredeki bu elemanlar bozulmadan da atabilir.

Not: Seri lambalı bir testi tam olarak kullanabiliyorsanız eğer, makina kartına gelinceye kadar olan kontrolleri, kart bağlantısını klemensten sonra çıkarıp, tüm bu kontrolleri avometre yerine onunla da yapabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim peki bu makinenin resetlemesi nasıl yapılır?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst