Arçelik 5070 alt bölüm arızası

pulpa

Üye
Katılım
14 Ağu 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
50
arkadaşlar 18 yıldır severek kullandığım 5070!nf buzdolabım iki hafta önce alt bölüm soğutmama arızası verdi forumlarda bişeyler okudum ve dolabu tatilede çıkacağımdan 1hafta kapılar açık dinlendirdim dolapta bir arıza kodu vs yok döndüğümde fişe taktım ve dolap normal şekilde soğutmaya başladı bugün 10 gün oldu alt bölüm 4 dereceye ayarlı vs stabil duruyor ama mesela bugün yoldan geldim araçtaki sebze vs yi dolaba yerleştirince alt bölüm ısısı 9 dereceye (en fazla 9 ölçüyo) yükseldi ve 3-4 saattir hala 9 da geldiğimde alt 3 derecedeydi bu durum normalmi aşşağı bagajdaki bişeyleri yerleştirdim ama aşşağının ısısı 8 bile olmadı ve 3-4 saat geçti sanki eskiden böyle olmuyordu bununla ilgili yorumunuz nedir?? sanki soğutma gücü altın azalmış gibi geç soğutuyor gibi bunu neden yapar ??
 
Arçeliğin derdi bitmez sat kaliteli bir buzdolabı al. Yaptığın tasarrufla 3-4 yılda dolap bedavaya gelir.
 
arkadaşlar bu duruma bir yorumunuz varmı alt tarafa bişeyler koyunca ısı bukadar yükselirmi bu normalmi?
 
Dolabın üst ile alt bölümleri arasında hava sirkülasyonun yapan bolüm kapanmış olabilir. Üste durum ne buzlanma vb varsa tıkanmış olma olasılığı olur. Dolabın fanları çalışıyormu onları kontrol ediniz?
 
fanlar çalışıyor üstte buzlanma vs yok dolap normal olarak 4 derece de duruyor stabil ama içine pazardan eşyaları yüklüyorum 8-9 deece belki daha fazlaya çıkıyor gösterge nedense içine konanlar içeriyi ısıtıyor ve aradan bir süre geçince tekrar 4 dereceye düşüyor ama eskiden böyle deildi belki 1 derece oynardı şimdi çom artıyor fark ve çok yavaş eski haline geliyor
 
Dolabınızın kapağı tam kapanıyormu? kapak contaları eskimiş hava sızdırıyorsa ondan geç soğuma yapabilir.
 
İki ihtimal var. Birincisi; alt bölmeye soğuk hava eveparatörden damper termostat vasıtasıyla gelir. Damper termostatta sıkıntı olabilir. ikincisi; dolabın içersine sıcak hava giriyor olabilir kapı sarkması neticesi yada contalardan.
Son olarak damper termostatla alt bölmeye inen soğuk hava dolap arkasında kanallardan gelir yiyecekleri fazla doldurup bu kanalları kapatırsanız da sıkıntı olur.

Ama daha önce de dediğim gibi arçelikten kurtulun !
 
kapak contaları kapatıyor arkadaki damper termostat çalışıyor ama verimi konusunda bişey diyemem minimum ve maximum arasında oynatınca alt bölmenin ısısı değişiyor max getirince alt bölme 1 derecede oluyor ama tuhafıma giden alt damper termostatın yanındaki deliklerden soğuk hava üflüyor ama resimdeki dondurucu bölmenin altındaki yerden soğuk gelmiyor sanki fişi işk taktığımda oradanda aşşağıya soğuk üflüyordu bu resimdeki yeridemi damper kapak kontrol ediyor buradan fan çalışınca soğuk gelmesi gerekiyormu ? acaba evepatör karlama yaptıda buradaki delikler kapandımı ? normalde fanda burasıda soğuk üfleyecekmi??
 

Ekli dosyalar

  • 08A4E01E-9EA5-4962-B1F4-E874EDD7E2D6.jpeg
    08A4E01E-9EA5-4962-B1F4-E874EDD7E2D6.jpeg
    276.1 KB · Görüntüleme: 14
arkadaşlar dolap defrost da yapıyor bugün baktım alttaki hazneye su dolmuştu tahliyede çalışıyor dolap soğutuyor 4 derecede stabilde tutuyor ama içine atıyorum 5 litre su koyayım derece 4 de kalmıyor 7-8 oluyor bir müddet sonra tekrar düşüyor ama düşmesi uzun sürüyor acaba fan felanmı az üflüyor yada damperli kapak bu ısı değişimini algılayıp çok açması gerekirken açmıyormu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst