Arçelik 4450 sj Çamaşır Makinesi Amortisör Değişimi

kaygısız

Usta Üye
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
1,619
Puanları
181
Çamaşır makinesinin amortisörlerini değiştirmek için püf noktası var mı. Bağlantı yerlerinde plastik koruyucular var bunlar vidalımı yoksa geçmemi bilen varsa yardımcı olabilirmi. Birde içindeki amortisörler plastik muhafazalı ama elimdekiler muhafazasız bir biri yerine uyarmı.
çamaşır-makinesi-amortisörü.jpg
n12072014173901.jpeg
 
Bağlantılarda plastik pim var modele göre değişir, yeni nesil sanırım tümden plastik maliyetten dolayı olsa, değişim yapmadım ama 2 kişi olmanız artıdır, eskiyi çıkarttıktan sonra bir ucu sabitleyince diğer kişi kazanı kapaktan destekleyip kaldırabilir diye düşünüyorum.
 
Çamaşır makinesinin amortisörlerini değiştirmek için püf noktası var mı. Bağlantı yerlerinde plastik koruyucular var bunlar vidalımı yoksa geçmemi bilen varsa yardımcı olabilirmi. Birde içindeki amortisörler plastik muhafazalı ama elimdekiler muhafazasız bir biri yerine uyarmı.Ekli dosyayı görüntüle 40472 Ekli dosyayı görüntüle 40473
kardeşim makinayı yan yatırıp yan yatırdığınız tarafı 2 adet yastıkla destekleyin ki tamamen yatmasın.makinanın altı açık zaten oradan amartisör pimlerini pense ile çıkarın çıkarırken pimin tırnağına dikkat edin.tırnağa basıp pimi çekin yoksa pim çıkmaz.eskilerin yerine yenisini takarken pimin geçtiği yerde amartisör deliklerindeki plastik yüsüğü kesinlikle çıkarmayın.pimi biraz yağlayıp amartisör deliğine geçirip çekiçle üzerine vurup yerine oturtun.malzeme ihtiyacınız ve aklınıza takılan başka bir husus olursa bana 0536 462 18 59 dan ulaşabilirsiniz.
 
Teşekkürler deneyeceğim.
 
Bugün değiştirdim sorun çözüldü. Plastik olan uydu metal olanın burcu dar olduğundan plastik pim girmiyor. @bakımcıı bilgiler için teşekkür ederim hepsi dediğiniz gibi oldu sayenizde tekerleği yeniden icat etmedim. @by lent tek başıma yapabildim teşekkürler.
 
Bugün ben de tek başıma bizim 3340s inkini değiştirdim motor tarafındaki epey zorladı :).
 
Ev ortamında yer darlığından biraz zorluyor geçmiş olsun. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst