arçelik 4120f arıza resetlenmiyor

erdo80

Üye
Katılım
7 Ocak 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar 4120f çamaşır makinasıyla başım derte.Makina ilk arızası yıkamada tambur bir tur dönüp duruyordu kartan kaynaklanıyor dediler bende internet üzerinden 'elektrobeyaz' diye bi siteden 30 tl aldım.Ama malesef resmen kazıklandım.Bana resmen çıkma (çıkma olması okadarda sorun değil) ve arızalı,tiristörleri patlamış ve yol kopmuş vaziyette yolamışlar(zaten yarın ilk işim onlarla telden en içten duygularımı paylaşmak istiyorum)gelelim arızaya. yolamış oldukları kartı tamir edip denedim yumuşatıcı ledi yanıp sönüyordu sadece. epromların yerlerini deyiştirdim bu defada arızalar yerlerini deyiştirdi. yumuşatıcı ledi yanıp sönen kartı teste alabiliyorum tum fonksionlar çalışıyor ama arızayı bi türlü resetleyemedim (90derecede pamukluda teste alıp,sonra sıkma ya getirip uzun süre başla\bekle butonuna basıyorum) . Benim şaksi kanatim epromlarım arızalı heralde!? 4120f için EPROM dosyası varmı birisinde varsa paylaşırsa çok menun olurum!
not:iki karta farklı verisyon biri kare şeklinde karel cmd4a-aad hbdk00325 diğeri dikdörken şeklinde üzerinde pcb ünal e 125498 1a flash nec v01 r12 yazıyor.
 
merhabalar,
arçelik firması flash ürünlerinde kullandığı yazılımları dönemsel olarak değiştirdi.ürünün üretim dönemi ve seri numarası üzerinden kart tipini bulabiliyorduk.siz aslında arızayı bulmuşsunuz ve yeni malzemeyi tedarik etmekte sorun yaşamışsınız.size önerim orjinal kartı en yakın servise götürüp aynından almanızdır.bu maliyet açısından daha uygun gelecektir.çünkü eeprom un yazılımının bozulmasının nedeni besleme devresindeki hatalı voltaj yada besleme devresindeki kompanentlerde oluşan arızalardır.o yüzden en önemli varlığımız zamanınızı heba etmeyin.

kolay gelsin
 
kartı aldığım firmayla görüştüm bana devamlı kulandıkları eeprom yazılımını verdiler programerle yukledim fakat şimdi hiç bi işlem yapmıyor,kısacası yazılım adam gibi yüklenmedi. eprom yuklerken modelden başka bişey seçiliyormu programerlerde bilginiz varmı başlangıç ve bitiş adresi gibi filan?
 
Sorunu nasıl çözdünüz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst