Arçelik 3800 sj deterjan kapağı sorunu

eneosman

Üye
Katılım
21 Şub 2017
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
makine belli bir süre çalıştıktan sonra deterjan kapağı kendiliğinden öne doğru çıkıyo. yıkamadan sonra içinde deterjan da kalıyor tam almıyor. sorun neyden kaynaklanıyor olabilir
 
Merhaba.
1- Deterjan kutusunu dışarıya doğru iyice çektikten sonra, makinaya tam dayandığı yerdeki plastik mandalına basarken, makinadan elinizle çekip kendi yuvasından dışarıya alın.
2- Kutu içinde özel yuvasındaki sifon (bölmelerle ara geçiş borusunu) parçasını da kutu içinden çekip çıkarın. Sifon deterjanla tıkalı ise basınçlı suyla yıkayarak bu tıkanıklığı açıp iyice temizleyin.
3- Akan çeşme suyu altında küçük bir fırça veya sünger (SkoçBrayt) ve eliniz yardımıyla deterjan kutusunu iyice ovalayarak temizleyin. İyice temizlenmiş ve tıkanıklığı açılmış olan sifonu da kendi yerine (Yuvasına) dikkatlice takın.
4- Deterjan çekmecesini yerine takmadan önce, makinanın çekmece girişinde, birtakım deterjan tortuları bir kabarıklık yaparak makina yüzeyine yapışmışsa, bunları da kazıyıp çıkararak iyice temizleyin.
5- Deterjan çekmecesini özel bölmesine takarken mandala basıp yerine geçerek oturmasını sağlayın ve elinizle itip bu çekmeceyi kapatın. Bu temizlik işlemlerinden sonra ayni sıkıntının makina çalışırken bir daha görülmemesi gerekiyor. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
içini temizledim yine aynı kapak makine sıkmaya geçerken çıkıyor yerinden
 
Amortisör eskimiş yıpranmış tambur sallantıda oynatıyor veya deterjan haznesine çarpıyor.
 
İki ayrı sebebin birleşimiyle bu durumun olması muhtemeldir. Yani makineniz tam sıkmaya geçerken amortisör sistemindeki veya ayaklarının sıfır teraziye alınmaması sorunlu oluşan aşırı sarsıntılarla, deterjan çekmecesinin kapatma/kilitleme kısmındaki yalamayla birleşince bu çekmece dışarıya çıkıyor, çok büyük olasılıkla.

1- Çamaşır makinasının ayakları tam sıfır terazide değilse, açık anahtarla çevirip 4 ayağın yere düz olarak basmasını sağlayın.
2- Amortisörlerle ilgili problemler varsa ya bunu servise gösterin, ya da kendiniz değiştirebiliyorsanız takım halinde tümünü yenisiyle değiştirin.
3- Deterjan çekmecesi plastiğinde yalama fazla olmuşsa yenisiyle (orijinal yedek parçasıyla) değiştirin. Çekmecenin kapanmaya 1 cm. kala tatlı bir kilitlenme şekli vardır. Eğer bu tamamıyle kaybolmuşsa,bir yalama olmuş ve oluşan sarsıntılarla kendiliğinden açılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst