Arçelik 3650 tambur dönmüyor, sorun rulman mı?

tumo192

Üye
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
24
Puanları
1
Arçelikten bir daha makina alırsam:mad:,gerçi makina 10 yılı devirdi ama :)

Makinanın üst ve arka kapağını açtım. Tamburu döndürmeye çalıştığımda tamburun olduğu kısımdan sürtünme sesi geliyor,kalın ve tok bir ses.Kayışta kopma,amortisörlerde vs. bir sorun yok,motorda çalışıyor.Heralde rulmanlarda problem,en son sıkma yaparken garip bir ses geldi ve tambur durdu.Ortalama servis masrafı ne kadar olur ? Kendim parçasını temin edip yapabilirmiyim ? İçimden bir ses masrafı bayağı tuzlu olacak,diyor.

120 TL ye 2.el siemens marka bir çamaşır makinası buldum,temize benziyor,sizce alınmalı mı ? Siemens arçelikten daha iyidir heralde,hiç yoktan alman malı



 
Sorun rulmanlarda gözüküyor biz atölyeye nakliye dahil 80 tl değiştiriyoruz
 
Nasıl bir makina yapmışsa adamlar resimde kırmızı kablo artık ne işe yarıyorsa uç kısmı erimiş,yerinden çıkmış.Hadi onuda geçtim motor resmen kireç ve pas yuvasına dönmüş,hala nasıl çalışıyorsa hayret :)
 
daha önce termostat değiştiyse onun kablosu olabilir..

makinaya kabahat bulmak en koly şeydir..ama kimse kullanıcı hatasından bahsetmez..ne makinalar görüyoruz 20 senelik yepyeni duruyor ne makinalar görüyoruz 5 senede 2 kere rulman değişmiş,kazan değişmiş..vs..

haddinden fazla yük koyulursa makinaya oda kul yapısı yani belli bir zaman sonra sizi yarı yolda bırakır..
 
Az önce bir ALTUS a rulman çaktım ve teslim ettim. Makine 5 kg makine sahibi battaniyeyi ayakla bastırıpta sokuyordum içine diyor ne diceksinki yine o şekilde kullanın dedim yine yaparız sorun yok. Anlatsanda anlamıyor bazıları.
 
Kullanıcı hatasıyla alakası yok,haftada 1 çalıştırılıyor,98 yılından bu zamana kadar çıkardığı 2.arıza bu.İlk arızasında açma,kapama düğmesine giden kablo yerinden çıkmıştı,bu sefer fena gitmiş,neyse sağlık olsun:)BT teknolojileri ile otomobillerden anladığım için beyaz eşyalar ilgi alanıma girmiyor ama çalışma prensipler hemen hemen aynı gibi.

Yeni bir makina almak daha iyi olacak gibi,şu siemensler sağlam ve dayanıklı duruyor,işin uzmanına sormak lazım tabi,siemens 106 XL modeli için siz ne dersiniz ?
 
Şimdiye kadar gördüğüm siemens modelleri içler acısıydı. Çok küçük bir nemde bile kartları oksit yapabiliyor.
Tavsiyem Arçelik - Beko dur. Arçelik çamaşır makinesini yangından çıkarmışlardı görünüş gurubu düğmeler kapat heryeri erimişti kartı söktüm temizledim ve hala çalışıyordu.
Bir örnekti. Kolay gelsin.
 
Şimdiye kadar gördüğüm siemens modelleri içler acısıydı. Çok küçük bir nemde bile kartları oksit yapabiliyor.
Tavsiyem Arçelik - Beko dur. Arçelik çamaşır makinesini yangından çıkarmışlardı görünüş gurubu düğmeler kapat heryeri erimişti kartı söktüm temizledim ve hala çalışıyordu.
Bir örnekti. Kolay gelsin.

Anladım hocam,yorumlarını esirgemeyenler ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim,sağlıcakla kalın .
 
Rulman'ın ağırlıkla pek alakası yok ki. Sonuçta 5kg makinelere de 8kg makinelere de pek farklı bir rulman kullanılmıyor.

Ben Siemens 54060 makinemle bırakın bataniyeyi (ki onu çok rahat yıkıyordu) 80X150cm shaggy halı bile yıkadım. 2001'den bu yana 1 kez bile arıza yapmadı.

Ancak çevremde fahiş fiyatlarla satılan Arçelik'ler istisnasız 5-6 yıl içinde en az 1 kez rulman arızası veriyor. Nasıl bir motor tasarımları varsa kömürü kısa zamanda bitiriyor. Kullanım şeklinin elbette etkisi vardır ama 1. etken tasarım, malzeme ve işçilik kalitesidir bana göre.

3650 masraf etmeye değmeyecek bir makinedir. 80TL'ye yapan biri varsa verin yapsın. Sonra makineyi 150-200TL arasına satın gitsin. Siemens WXL1060TR güzel kullanıldıysa iyi bir makinedir. 2001 sonunda piyasaya çıkmıştı. 120TL bana ucuz geldi, kontrol etmeden almayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,976
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst