arçelik 3650 m makina tambur dönmüyor ama ses geliyo

Katılım
13 Şub 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Makinanin kazan dönmüyor
 
Merhaba.Arçelik 2200 ve 8144BJ kullandım.Bu yüzden çok genel olarak da cevap vermeye çalışayım ben size.
Ses geliyor derken elektrik motorunun kendi sesini kastediyorsanız eğer,kayış kasnakla dönen,(yani directdraw dönmeyen bir sistemde) bu kayış atarak yerinden çıkmış veya kopmuş olabilir.Tanbur bu yüzden dönmüyor olabilir.

Ses derken mekanik beyinden gelen sesini direk kastediyorsanız eğer (Çünkü elektroniklerde picli beyin ses de yapmaz normalde) bu durumda bu beyindendeki iç kontaklardan elektrik motoruna akım hiç gitmiyordur,ya da elektrik motoruna giden kablolarda bir sorun vardır ya da motor fırçalı ise,bu fırçalı motorun (Üniversal) kömürü bitmiştir.Kömürü biten seri (Üniversal) motor dönüp çalışamaz.İlk düşünülüp akla gelenler bunlardır.Ancak işin direk içinde olabilen diğer üstatlarımızın da yorumlarına bakmanız daha iyi olabilecektir.Kolay gelsin.
 
Eliniz tornavida tutuyorsa daha önce benzer tamiratlar yapmışsan arka kapağı sök, ses nereden gelyor hangi parça dönüyor kasnak -kayış durumu nedir ayrıntılı anlat. Bi yerde yani tamir edilen makinanın kasnağını sabitleyen vidası bir kaç yıkama sonrası düşmüş dolaysıyıla kasnak boşa dönüyor kazan dönmüyor idi.

Anket de gereksiz olmuş!
 
Bencede kayis yerinden cikmis ola bilir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst