Arçelik 3440 kendim su eklemezsem program devam etmiyor

sonadam

Üye
Katılım
19 Ağu 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
52
Program normal başlıyor. Su alıyor. Yıkama başlıyor. Normal 10 dakika yıkıyor ve suyu tahliye ediyor. Makinede su kalmıyor. Program düğmesi, saati 10 geçe konumunda, makine ışığı yanık şekilde öylece kalıyor. Bu durumdayken kendim makinenin içine 10 litre su ekledim. Kendi kendine çalışmaya başladı. Suyu ısıttı, yıkama yaptı, suyu tahliye etti ve yine öylece kaldı. Yine su ekledim. Suyu direkt tahliye etti. Yani bir sonraki programa geçmiyor. Kendim su eklersem devam ediyor.
 
Sorunu çözdüm. Aşağıdaki konuda yazılan tuş takımı arızası benim makinede de olmuş. tuş takımındaki devreler aşınmadan dolayı kopmuş. Ayrıca kısa devre yapmış. Devre üzerinde yanık vardı. Tuş takımını iptal edip, kabloları tek programa göre direkt birbirine bağladım. Makine canavar gibi çalışıyor. Çok teşekkür ederim.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...k-3440-bulasik-mak-program-butonu/sayfa3.html

demiray teknik ve dede1962 rumuzlu arkadaşa çok teşekkür ediyorum.

Kabloları nasıl bağladığıma gelince devreye takılan bir soket var. Onu söktüm. Sokette sırasıyla kırmızı, mor-beyaz....gri şeklinde 8 kablo var. Kırmızıya 1, en sondaki gri kabloya 8 dersek, bir ile ikiyi birbirine, üç ile de sekizi birbirine bağladım. Tuş takımı devreden çıktı.

Tuş takımının çalışma şekli
1-2: bağlı ise ön yıkamadan sonra program devam ediyor. Bağlı değilse ön yıkama yapıyor ve program duruyor.
3-8: bağlı ise en uzun, ağır kirli bulaşıklar.
4-5: standart yıkama, normal kirli bulaşık.
6-7: narin bulaşıklar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst