Arçelik 3300 Çamaşır Makinesi Rulman Değiştirmek?

celikbilek

Üye
Katılım
21 Ağu 2011
Mesajlar
130
Puanları
1
Arkadaşlar acil yardım, 3300 ın rulman ve keçe numarası lazım birde, arkadaki büyük kasnağı çıkardım ama rulman ve keçeyi nasıl çıakrmalıyım, kazanıdamı çıkarmam lazım yoksa rulmanı çektiriciylemi çıkarmalıyım. Yardım lütfen
 
rulmanlar 6205 - 6206 ve keçe 40*62*10

bu üründe kazanı yerinden çıkarmanız şart. kazanı dışarıya aldıkdan sonra kazan ön kapağı kelepçelerini çıkararak ön kapağı çıkartın. daha sonrası zaten basit
 
Henüz rulman ve keçeyi çıkarmayı başaramadım. Uygun bir edavat bulamadım. yarın sanayiye gidip bu işi halletmeliyim.
 
bu arada bu kazanın altından çıkardığım hortumları geri nasıl takarım onu merak ediyorum, eğer rulmanları çkıramazsam servisten yada paraçacıdan komple kazan alabilirim, 80 TL demişti servis ama komple değiştirme işne 230 TL istemişti. Plastik çerceveye zarar vermeden rulmanları çıkarıp takabilirsem ne ala yoksa komple kazan alacam. Yada yeni bir makine :)
 
Rulmanları bulacağınız demir bir su borusuna vuracağınız 1kg'lık büyük çekiçle çıkarabilirsiniz. Rulman yuvasına vurmamaya dikkat edin. Yeni rulmanları da üzerine eski rulmanları koyarak çepeçevre preslermiş gibi çekici hafifçe vurarak çakın. Keçenin doğru oturduğuna mutlaka emin olun, rulman arızasının asıl sebebi keçenin özelliğini yitirerek rulmanlara su kaçırmasıdır.
 
Evet dün sanayide motorcu arkadaşın dükkanda hallettik. ors bilyeleri çaktık, kecenin kenaralrı biraz kücüktü ama kapattı, sorun yok. Makineyi toplamak 3 saatimi aldı. hortumları ve kelepce klipslerini takmak baya bi zor oldu, pense ağzı dar olduğu için baya bi uğraştım. Ama hallettim şimdi kuzu kuzu çalışıyor.20TL rulman ve keçeye, 10 TL yardımcı elemeana, 1 paket marlboro dükkan sahibine toplamda 40TL ye maal oldu. Bakalım bir 5 sene daha giderse na ala.
Yardımcı olan herkese teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst