Arçelik 24000 Btu Klima Arızası

fruko20

Üye
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikler merhabalar arkadaşlar klima Arçelik 24000 btu bio aktif filtre yazanlardan klima kumandadan çalışıyor ısıtma işlemi için hazırlanıyor (1-2 dk açılışta bekleme olayı) tam üflemeye girecek şaltarleri attırıyor.Klimayı dükkanda kullanıyorum dükkanda kaynak makinesi dahil birçok yüksek wattlı alet kullanıyorum bir sorun çıkmadı şu güne kadar ne şalterde ne elktirikte.Acaba sorun nerede olabilir ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dostum bahsettiğin durum mantıken düşünürsek..

Baştaki bekleme durumu kompresör çalışır ve batarya sıcaklıgının yukselmesini bekler.
Ne zaman batarya sıcaklıgı programında yazılan sıcaklıgı buldugunda iç fanı çalıştırır.
Senin burda yaşadığın durum iç fanın çalışma anına denk gelmektedir.

Elektrik elektronik bilginiz mevcutsa iç ünite fanını kontrol ediniz. Yanık yada kısa devre olabilir.
Bilginiz yoksa bir servis çağırın derim. ( Sağlığınızı düşündüğüm için 220 volt yüksek bir voltajdır ölüm tehlikesi.Ölçümlerinizi elektriği keserek yapınız.)
 
Bİr servis geldi baktı kompresör arızalı dedi bana hiçte inandırıcı gelmedi kompresör arızalı olsa şalterler neden atsınki onu anlayamadım .Kompresör değişiminede 550 tl diyo.makine ilk açılışta çalışıyo 1-2dk sonra tık şalterler atıyor anlamadım gitti.
 
fazla gaz veya iç fan motorun arızalı olabilir. Ama bunu yapmadan önce kondansatörün arızalı olup olmadını kontrol et. birde deneme yaparken klimanı soğutmada dene.
 
soğutmadada aynı problem var şalterler atıyor 1-2 dk ışıkları yandıktan sonra
 
arkadasim servise inanmadiysan kisaca yapacagin atan sigortayi degistir. ozelligi kaybolmus olabilir amper metren varsa atan sigortanin kablosundan gecen akimi olc 24 000 btuluk klimada ilk devreye girditen 4 saniye sonra ortalama 5 ila 7 amper arasinda elektirik cekmsi gerekiyor eger fazla ise ya klimanda gaz fazla yada icunite pis isitmada kullandigini dusunerek bunu soyluyorum .yada komprasor yuksek amper cekiyor .birde 550 tl fiyat makul bir fiyat
kendin degistire bilirsen 350 ye maledersin. sonbirsey icuniteden klimayi calistir dic uniteden gelen sesi konturol et dinlama sesi varsa kapasitorde arizali olabilir
 
dıi ünıte kapasitörun baktınızmı. onu olcun 50 uf kompresör 6 uf fandır. yoksa kompresör sargılarını olcun
 
Soğukta çalıştırdığınızda da , iç fan dönmeye başlarken sigorta atıyorsa, bakacağınız yerler; iç fan kapasitörü, fan motoru ve iç fan motorunu besleyen kablolar. Gerisi hikaye...
 
kompresörün kapasitörüne bak arızalanmış olabilir kapasitör arızalıysa kompresör tam kalkış yapacakken yapamaz aşırı akım çeker oda sigortaları attırır.
 
Dostum ...

Öncelikle dış üniteye git ve kompresör çalışıyormu çalışmıyormu onu kontrol et..
bunu burdan bilemiyoruz.. Sigorta atıyor diyorsun.. Kompresörün arızalı olma olasılığı var. Sen dış üniteye geç. Bir başkası cihazı çalıştırsın. Bak bakalım kompresör çalışacakmı yoksa çalışmayacakmı.

Eger elektrik bilginiz varsa dış ünitenin kapaklarını açın ve kompresörün uçlarını ayırıp C-S C-R S-R uçlarının ve c-s-r den şaseye olan ohm değerlerini ölçüp burada paylaşırmısın. Bu bilgiler doğrultusunda kompresörünüzmü arızalı yada değilse arızayı başka bir yerde ( fan gibi ) arayabiliriz...

Kolay gelsin iyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst