arçelik 2200

musak

Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar arçelik 2200 çamaşır makınesının çamaşırları doldurduktan sonra kapagını kapatıyorum ve programı a konumundan başlatıtorum anca makıne çalışmıyor ust kapagı açtım ısı ayar dugmesinin uzerindekı 0-1 anahtarı kontrol ettim faz ve nötr geçiyor ancak bildgım kadarıyla once on kapagın kılıtlemesi gerekıyor on kapagı açmak ısteyınce acılıyor ön kapak swicine 3 adet kablo gidiyor bır tanesı 0-1 anahtarından (faz olması lazım) diger kablonun birtanesi progtam swwiç kutusuna digeride su basınç ünitesine ancak nasıl çalışması gerektigine ait dokuman olmadıgı için yorum yapamadım yardımcı olacak arkadaş olursa cok sevinirim (elınde elektrik planı olan varsa paylaşırsa menmun olurum ) acaba sebep ne olabilir kapak swiç anahtarından şüpelendim ama ulaşmak yeri ıtıbarıyla çok zor kısaca bakmam gereken ve kontrol etmem gereken yerler hakkında yardım saygılar
 
arkadaş, öğrendiğim kadarıyla o parça bir ptc. enerji verdiğinde ısınmaya başlıyor ve belli bir ısıya gelince kontak vererek makinanın çalışmasını sağlıyor. Buna ulaşmanın kolay yolu. kapağı açınca karşına bir conta çıkar bir tarafı makinanın gövdesinde diğer tarafı makinanın içindeki tambura bağlıdır. Makina tarafında bir yay gibi telle şaseye şıkıştırılır. iki adet torna vida ile bu teli çıkartırsan kilitleme mekanizmasına kolay ulaşırsın.

Bu işleri biliyorsan uğraş. bilmiyorsan bir bilenden yardım al.
 
emniyet anahtarı arızalı olabilir kalın kablaları kısa devre yaparsan calışacaktır
 
Denemek içi kısa devre yapabilirsiniz ama kesinlikle kısa devre bırakmayın. Çünkü makine çalışırken kapak açılabilir. Evdeki çocuk veya dalgınlıkla büyükler açabilir. Bir de içindeki çamaşırlara elini dolarsa vay haline. Yaşanmış örnekleri mevcut. Kolu kırıyor. Hatta kopadabilir.
 
arkadaşlarında dediği gibi emniyet anahtarı arızalı olabilir 1. ve 3. kabloları birbirleri ile temas ettir ve makineyi çalıştır ..

Emniyet Anahtarının çalışma mantığına gelince aşağıya yazıyorum..


Çalışma mantığı

Çamaşır makinesinin çalışma anında kapağının açılmaması için bimetalli ve PTC'li
kilit sistemi kullanılmaktadır. Bu düzenek makinede çalışma anında dalgınlıkla kapağın
açılmasını önlemektedir. Makine durdurulduktan 1–2 dakika sonra bimetal soğuyup eski
hâline döndüğünden kapak kilidi işlevini yerine getirebilmektedir.

Kapı kilit sistemi 220 V ile çalıştığından 220 V PTC üzerinden geçtiği zaman
ısınmakta ve direnci yükselmektedir. PTC'ye yapışık olan bimetal bükülerek kilitleme işlemi
gerçekleşir.

PTC'nin akımı kesilince soğuma başlar. Bimetal soğuyunca eski konumuna döner ve
yaylı dil mekanizması kapağın açılabilmesini sağlar.


Tipik bir emniyet anahtarının iç görünüşü
 
merhaba bizim laser makinesinde tuhaf bişeyler oldu ve laser tüpü
ışın üretmemeye başladı . bende laser powerı açtım ve bir devre elamanın paladığını bunun araştırmalar sonucu ptc olduğunn anladım. 20 ohmluk bir ptc ve ntc aldım devreye ilk başta ptc taktım power çalıştı ve bir defa laser ısını ürettikten sonra power tekrar durdu. bende ntc(20 ohmluk) yi taktım devreye sorunsuz çalıştı ama aşırı derecede bir ısınma var . buraya uygun bir ohmda ptc takmam gereiyo galiba kaç ohm takmalıyım yardımcı olursnaız sevinirim?
 
lazerin marka ve modeli nedir .ptc diye adlandırdıgınız malzemenin varistör olmasından şüphe ediyorum ntc -ptc gibi malzemeler ısı algılama ve karşılaştırıcı olarak kullanılıyor
 
fazla ugraşma kablolarıda yerinden sökme .git yedek parça satan yere arçelik 2200 kapak kiliti verde onlar sana veriri.takılışı:düz tornavidayı lastiğin içindeki teli dışarıya al ve sonra 2 adet civatası var sök .söktüğün gibi geri tak.
 
arkadaşlar benim 2200 ün şöle bir arızası var.makina b programında sorunsuz su alıyor.ama sonrasındaki durulama suyunu almıyor.a programında ve yumuşatıcı suyunuda sorunsuz alıyor.bir tek durulama suyunu almıyor.dolayısıyla program ilerlemiyor.bütün ventilleri kontrol ettim problem yok.sorun nedir aceba aceba???
 
kardeş su seviye anahtarına bak ( prostat) yuvarlak bişi ucunda aşagıya giden bir hortum olacak hortumu çek çıkar çm. çalıştır. ve üfle ordan anlarsın saglammı degilim mi ? emniyet anahtarını degiştirmen içinse kapak aç. körük var ve körük telini bir gargaburnu ile çıkar iki tane vida var yıldız uclu onları sök emniyet anahtarını sol tafartan dışarı al. ve iki kalın ucu kısa devre et ama sadece denemek için uzun süre çalıştırma kapak açılır... eger çalışıyorsa bilki. emniyet anh. bozuk aynısını yedek parça satanlardan bualabilirsin. ve koblaları karıştırmadan tak . ama bunların en öncesinde fişi çek. ÖNCE EMNİYET SONRA HAREKET
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst