Arçelik Çamaşır Makinesi Kazanın Sıkma Başlangıcı ve Sonunda Yan Panellere Çarpması

ebkar

Üye
Katılım
6 Tem 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
46
çamaşır makinesi sıkma başlangıcında ve sonunda çok gürültü geldiği ve bazen makineyi yerinden kaydırdığı için üst ve arka kapağı açtım..

sıkma programına aldım içinde çamaşır yokken normal çalışıyor ancak çamaşır atıp çalıştırınca sıkma anlarında kazanın çok sallanması nedeniyle makinenin yan panellerine çarpıp ses yaptığını farkettim.

yay ve amortismanları değiştirsem (ki nasıl değiştireceğimi bilmiyorum forum'dan öğrenmeye çalışıyorum) sorun çözülür mü acaba?

ilginize tesekkur ederim.
 
makinanızın nakliye vidalarını sökünüz .
ayaklarının zemine tam bastıgına emin olunuz ,ayarlayınız.
 
yaylardan biri kırık yada yerinden çıkmamışsa degiştirmenize gerek yok sadece amartisörleri degiştirerek problemi gidere bilirsiniz...nasıl degiştireceginize gelince makinayı deterjan çekmecesinin oldugu sol yanına yere yatırın...makinanın altından eger amartisör baglantıları vidalıysa 17 anahtar ile vidaları sökerek... eger pimliyse pimin ucundaki tırmaga bastırak pimi pense ,kargaburnu gibi bi alet yardımıyla çekip çıkarın yeni amortisörü takın....
 
öncelikle süpersiniz.. bu kadar çabuk çözüm ürettiğiniz için size ve diğer kontrolkalemi üyelerine teşekkür ediyorum.

Arçelik 3650M makinanın nakliye vidalarını takıp makineyi yan yatırdım ve amortisörleri (ilk mesajımda amortisman yazmışım :)) söktüm. plastikten imal silindirik bir kutu ve hiç bir zorlama olmadan içine girip çıkan silindirik bir borudan ibaret.

yarın izmirde amortisörleri arayacağım.

başka değiştirmem gereken parçalar var mıdır acaba?? ilginize çok teşekkür ederim.
 
amortisörlerin ikisinide değiştirmeniz yeterli olacaktır,makineyi kullanacağınız yerde kullanmadan önce ayaklarıı gerekirse ayarlayın,zeminle makine ayaklarının arasında boşluk olmaması gerekiyor,kolaygelsin
,
 
Bakın,amortisörlerin tümünü söküp,(4 veya 5 adet) herbir amortisörün boyuna bakın,herbirini elinizle bastırıp,geri geliyor mu,yoksa belirli bir seviyede mi kalıyor şeklinde mekanik teste tabi tutun.Bir veya iki tanesi boyca geri kalıyor,yan yana konulduklarında diğerlerinden kısa duruyorsa,bu amortisörler arızalıdır,görev yapamaz,sarsıntıyı(Rezonansı,eksenel veya radyal sarsıntıları,yükleri)absorbe edemez,makinanızın ayakları,sıfır terazide,tam dengelenmiş olsa dahi,hep öne doğru gelmeye çalışıp,rahatsızlık verebilir.

Ayrıca,şunu da ifade edeyim;ayni otomobilin, ön ve arka amortisörlerinin,eski ve yeni uyumsuzluğu olmasın diye,çiftler şeklinde yapılan değişimine benzer olarak,makinanızın da,2 veya 3,hatta bir amortisörü bile bozulmuş bulunsa dahi,tümünü,(4+1) komple değiştirilmesini,ilk orijinal çalışma rahatlığıyla kullanmanız gerekçesiyle öneriyorum.Zaten bunlar motor,tambur,beyin gibi çok pahalı parçalar değildir.Üç yıl önce,makinamın(Arçelik full otomatik 2200'ün)amortisörlerini (4 tanesi düşey,1 tanesi de yatay pozisyonlu) 45 tl. gibi cüzi bir bedel verip,kendim değiştirdim.Bir tanesini alma niyetim de yoktu aslında(Çünkü yatay çalışanı çok sağlamdı)ancak,bana takım şeklinde satın alıp değiştirmememin çok yararlı olacağı hatırlatıldı ve ben de,bu tavsiyeye uyarak,5 adet olarak aldığım amortisörleri değiştirip,makinamı ilk orijinal haline çevirmiş bulundum.Şu anda,bu makina yedek olarak hizmetimizdedir.Sizin de ayni yolu izlemenizi temenni ederim.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
sayın binbaşım,
makineyi yan yatırdım ve sadece kazanı alttan tutan 2 tane amortisör gördüm ve onları söktüm, üst tarfta ise 3 adet yay mevcut. Bahsettiğiniz amortisörler de diğerleri ile aynı şekilde mi?
 
Sizdeki makinede altta 2 amortisör, üstte 3 yay vardır.

2200'de ise üstte bir bağlantı yoktur. Kazan 4 dik amortisör üzerine oturur ve 1 yatay amortisörle desteklenir.

2 amotisörü değiştirmeniz kafidir.
 
Konu canlanıyor fakat ariston makinenin amartisör değişimi yaptım. Yeni aldığım amartisör sert zor haraket ediyordu fakat öyle bırakınca geri filan gelmiyordu. Sanki sizin dediğinizin içinde basınç var fakat benim yeni aldığımın içinde basınç yok. Makine yine yükte sarsıntıya devam ediyor sebebi bu mu bunun içinde hava olması mı gerekiyordu?
 
Merhabalar benim çamaşır makinem Vestel geçen hafta üstteki soldaki yay kopmuş kazan yere düşmüş bende kopan yayı alıp aynısından karşı tarafında iki tane var diye bende iki tane aldım ikisinide taktım si.di dört tane yay var sizin yazınızı okuyunca acaba ben fazlamı taktım diye düşünüyorum sokmusken amortisörleri de dedeğiştireyim dedim amortisörun birini soktum aynısından iki tane aldım onlarida değiştirdim yerlerine taktım ama durulamada ve sikmada eskisinden daha fazla sallanıyor ve çok ses yapıyor sebebi nedir acaba fazladan yay taktım ondan mı acaba yoksa yeni degistirdigim amortisörlerden mi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst