ARÇELİK 6060 BULAŞIK MAKİNESİ

kart arızalı olabilir yada karta 24v elektrik sağlayan trafo bozuk olabilir.
 
Arçelik 5300 E gösterge panelinin ışıkları yanmıyor ve makina çalışmıyor problem nedir

Merhaba.
1- Evin diğer yerlerinde elektrik var mıdır? Evin panosundan topraklı prizlere (özellikle bulaşık makinesini kullandığınız) prizle ilgili olan otomatik sigortanın düşüp düşmediğini öncelikle kontrol edin.
2- Bu sorumlu otomat atmamışsa bulaşık makinesinin fişi yerine örneğin saç kurutma makinesinin fişi bu prize takıldığında çalışıyor mu, bunu kontrol edin.
3- Saç kurutma mak. çalışıp da makine fişi takılınca yine elektrik gelmiyorsa topraklı fişli kablonun makinedeki girişinden özellikle faz, nötr kablolarının avometreyle omaj kontrolünü yapıp fişe yakın yerden içten kablo kopması olup olmadığı bu ölçümle teyit edilebilmeli.
4- Açma-kapama anahtarı bozuk olabilir, avometreyle giriş-çıkış uçları ölçülerek açık devre veya kapalı devre (sağlam) olduğu teyit edilir. Açık devreyse yenisiyle değiştirilir. Bu anahtar bozuksa makine hiç çalışmaz ve gösterge ışıkları da yanmaz.
5- Voltaj düşürücü (İç besleme) trafosunun da primer ve sekonder uçlarını avometreyle omaj kısmında ölçerek sağlamlığını teyit edin. Primer (220 vac) sargısı omaj ölçümünde sonsuz bir omajı gösteriyorsa trafo bozuktur. Gösterge beslemesi bununla yanıyorsa yenisiyle değiştirilmedikçe yanmayacaktır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst