Arçelik kurutma makinası tambur dönmüyor

Katılım
27 Eki 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar,

Şimdi hanım aradı kurutma makinası ses çıkarıyor fakat tamburu dönmüyor dedi.
Daha önce başına gelen var mı bu neden olabilir acaba? Benim ilk aklıma gelen kayış kopmuş olabilir dedim. tabi bunlar kayışlı ise. Elimden bu işler gelir biraz içini açsam ben tamir edebilir miyim yoksa çok karışık bir yapısı mı var veya özel bir aparata mı ihtiyaç var.
 
Arka kapağı açmakla işe başla olmadı resimle, bir ihtimal servislik olduysa o günden bugüne kasnağın vidası gevşer çıkar motor ve kasnak döner ama tabur sabit kalır.
 
Teşekkürler makinanın arka ön üst yan tüm kapaklarını açtım sonra gördümki sadece sağ kapağı açmak yeterliymiş. Motordan güç alarak kasank bağlantısını yapan küçük kayış kopmuş. Bugün piyasadan araştırıp bakıcam bulursam takmaya çalışacağım. şu an için kayışın geçeceği yeri bulunadım herhalde motoru sökmem gerekecek.

3885 KT.jpg
3885 KT-2.jpg


Resimde görüldüğü üzere motoru kasnağı çeviren makaraya bağlayan küçük boylu kayış parçalanmış.
servise sipariş verdim. ama kayış geldiğinde nasıl takılacağı konusunda henüz bir fikrim yok. Çünkü kayışın geçeceği yer yok mil'in ucu karşı tarafa geçerek bir pervaneye bağlanıyor. Diğer tarafda da motor var. kayış nasıl geçecek bilmiyorum.
aklımdaki şey büyük kayışı çıkardıktan sonra motoru sökmek. Daha kolay yolunu bilen var mı acaba?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Büyük kayışı çıkardıktan sonra motoru sökmeden küçük kasnağa kayışı oturt düz kasnağı (biraz temizlesen de olur) çevirerek yerleştir sonra söktüğün kayışı yerine tak.
3885 KT.jpg
 
Merhaba By lent yardımın için teşekkürler fakat yazdığım gibi diğer milin ucu boşta olmadığı için kayışı geçirecek yer yok. Ayrıca bu tambur boştayken zor dönüyor bence daha kolay dönmeliydi. yeni kayış taksam bile belli bir süre sonra yine kopacakmış gibi bir his var içimde. Bu tip makinede daha önce kayış değiştiren var ise yardımlarınızı bekliyorum.
 
Başka açılardan resim çek!
 
Aynı sorunla ben de karşılaştım, sorunu nasıl çözdünüz
 

Ekli dosyalar

  • 20180219_205706.jpg
    20180219_205706.jpg
    174.2 KB · Görüntüleme: 105
KAsnaktan çıkmış kayış görüyorum. Yuakrıdaki fotoğraflardan faydalanın.
20180219_205706.jpg
 
Eğer tambur elinizle iç kısımdan rahat dönmüyor ise tambur rulmanları sıkışmıştır değişmesi gerekir kayış kolay kolay atmaz birde ufak kayışın yazıların olduğu yerde hasar var gibi resimden öyle gözüküyor kontrol edin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst