arçelik 2300 çamaşır makinesi motoru

ekol_46

Üye
Katılım
28 Mar 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar bende 15 yıldır kullanmadığım ilk alındığında 2 ay kullanılmıştı 2300 çamaşır makinesi vardı şimdi kurdum hiçbir sorun yok kayışı ses yaptı pudra sürdüm geçti yanlız mototru sesli çalışıyor sanki motor bilyesi gıcır gıcır bi ses yapıyor kayışı söktüm tamburdanmı diye baktım tamburda hiçbi ses yok zaten makineyi boş çalıştırdığımda ses çok yok ama doluyken bu sesi yapıyor özellikle soldan sağa dönüşte daha çok. 1. sorum motorda tamir edilebilir bir sorunmu var ? 2. sorum bende 5300 e motoru var bitane oldukça sessiz biliyorsun bu makine. bu motoru takabilirmiyim uyarmı cevaplarsan çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
 
Merhaba muhtemelen makinenin motorunun ön rulmanı dağalmış olmalı motoru söküp rulmanları değiştirirseniz sorun kalmayacaktır.
Diğer motor büyük ihtimal olur ama yinede ikisinide söküp karşılaştırın kolay gelsin.
 
Motor rulmanlarını ve kayışı değiştirin,sorun kalmaz.
 
teşekkür ederim ama rulmanlardan olması makinenin uzun zaman kullanılması gerekmezmi bu makina 2 ay çalışıp sonrda 15 yıl kaldırıldı aca 5300e kesin uyarmı yardımcı olsanı
 
Her model makinanın kendine özel motoru vardır.2300 ile 5300 kazanları ve motor takma yerleri aynı olmasına rağmen motor soketindeki kablo sıralamaları farklıdır ve uyum sağlamayabilir,takacakolduğun makinanın kartını yakabilir.Ayrıca bende diğer paylaşımcı arkadaşlar gibi makinanın 15 yıl kullanıldığını anladım.Biraz dikkatli okuyunca siz makinayı 15 senedir kullanmamışsınız.Uzun süre beklediği için kömürler yapışmış olup çalıştırıncada kömürlerin çatlamış yada kırıldıysa yine ses yapar.Motoru söküp bak yada baktırman gerekir.
 
teşekkür ederim en iyisi motoru söküp baktırmak.
 
motor 15 sene çalışmayınca daima aynı noktaya basmasından dolayı çalışan makinadan daha kısa zamanda motor rulmanları zarar görür.motor rulmanları degiştirilmeli bence.
 
Abilerim bende de mator rulmanlari ses yapiyor.Amma kayif oturan tarafdaki rulmani deyismek icin kayis oturan yeri cikaramiyorum.
 
Abilerim bende de mator rulmanlari ses yapiyor.Amma kayif oturan tarafdaki rulmani deyismek icin kayis oturan yeri cikaramiyorum.

Elnur merhaba,
milin başındaki kayış yatağını pres yardımıyla söktürmen lazım başka türlü çıkartman mümkün değil.
kolay gelsin
 
Prese denedim.Amma dediler o vint gibi olur presle cikmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst