Apartman Tesisatındaki Mevcut Telefon Hattını Değiştirmek ya da Yenisini Çekmek

achfighter

Üye
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Selamlar,

İki yıl önce taşındığım yeni binadaki telefon hattının kalitesinden endişe ediyorum. Telefon ve interneti görevliler ilk bağlarken prizin üstündeki buattan bir kaç ayar yaptıktan sonra hat geldi ama hattın normal olmadığından eminim. Çünkü giriş katımda oturan bir komşu 8Mbit alabildiğini söylemişti. Tesisatı 2 yıl erteledim, bilmediğimden dolayı fakat şimdi yapmak istiyorum.

İlk olarak amacım dışarıdan ayrı bir hat çekmemek. Yani benim bunu telefonun üzerindeki buattan apartmanın girişindeki kutuya kadar göndermek. Kattaki bağlantı noktasına kadar gelirse gerisi çok kolay çünkü merdiven boşluğunun bir köşesinde kabloların geçeceği kadar geniş bir boşluk bırakılmış. Oradan kabloyu salınca aşağıdan gözüküyor zaten. Yalnız evin içinden kattaki bağlantı noktasına kadar nasıl yapmam gerek tam bilmiyorum. İlla susta mı kullanmam gerekir yoksa başka bir kılavuz kullanabilir miyim?

Ayrıca yapabilirim diyelim. Apartman girişinde eğer benim için iki ayrı hat varsa ben diğer hat üzerinden kablo çekip modeme bağlasam yine internette kopma olur mu? Yoksa Cat5e kablo çekmenin bir yararı olmuyor çünkü splitter'ın girişi zaten rj11 jaka sahip.

Bu kadar şey için elektrikçi çağır sen en iyisi demeyin, öğrenmek de istiyorum. :D Zaten elektrikçinin yaptığı tesisat berbat. Bir daha berbat etmek istemiyorum.

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tesisata bakılırsa bina yeni gibi.Ordan gecen kablolar ana kutu ile ev arasındaki baglantı kabloları yanlış görmüyorsam?Amacın o kabloları degıstırmekse eger,evin girişinde o bosluga yaslanan yerdede elektrık,tv,telefon kutuları olması gerekir galiba sal gitsin aşagıya ordan:).o kutudan odadaki bütün prizlere ayrı ayrı hat cekilir.Sen en iyisi evin içindeki bütün telefon kablolarını buatlardan ayıra ayıra sök madem yenileyecen hattı,sonrada çek gelsin.yeni kabloları sökeceğin kabloların ucuna bağla cek belki olur,olmazsada dayan sustaya böyle muhakkak olur.__Ayrıca bu splitter dediğin cihazı ne için koymuşlar?Maksat aşagıdan gelen 2 tlf hattını cogaltmakmı?
 
Splitter, aynı kablo üzerinden gelen DSL ve telefon sinyallerini ayırıyor. Splitter yokken bağlantı yapılırsa telefon çaldığında internet kesilebilir. Ayrıca splitter takılı değilken gelen DSL sinyal gücü sürekli düşük oluyor.

Resimde kabloların arkasındaki duvar komşunun duvarı. İki adet duvara giriş var birinden kalın kablolar diğerinden biri mavi biri beyaz diğeri de grimsi olan ince bir kablo demeti gidiyor. Kalın kabloların girdiği delik elektrik için desek yalnızca komşuya gitmiş olamaz. :D Başka bir yerden de ayrıca bölünüyor olmalı ya da evden sokup aşağıdan çıkartmışlar diyeceğim o zaman da benim işim çok zor olur. :(

Kutuda telefon kablosunun hangisi olduğunu bulamadım. Diğer odalarda da modemi takıp denedim. Hep aynı sinyal değerlerini gösteriyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst