Ansys

zacnblnt

Üye
Katılım
7 May 2010
Mesajlar
210
Puanları
1
Solidworks te çizdiğim sistemi workbenche aktardım. Çizimde iki çene arasında kalan parçanın ezilmesini simule etmek istiyorum ancak üst çene parçayı katı olarak görmüyor ve içinden geçiyor.
Alt çene sabit üst.çenede 1mpa lık baskı var.

Sent from my LT26i using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Yardım edebileceğini düşünen yok mu acaba?
konu günceldir.
 
Son düzenleme:
Merhaba Sn. zacnblnt,

İş yoğunluğum nedeniyle geç gördüğüm için kusura bakmayınız. Biraz geç kalmış olabilirim. Eğer kalmadıysam ve katı modeli paylaşmanızda bir problem yoksa (stp dosyasını) yardımcı olabilirim.
 
Hocam stajım bitti ama yinede derdimi anlatayım. Lazım olur.
İki çene arasında bir kablo sıkıştıracaz ve kabloda meydana gelen şekil değişikliklerini gözlemleyecez ancak kabloyu katı bir cisim gibi gösteremedim. Katı göstermeyi nasıl sağlayabilirim.
 
Kablonun birebir modelini yapmanız biraz zor olabilir. Bazı kabuller yapıp temsili bir model çıkarmanız gerekebilir. Diğer türlü sonlu elemanlar ağının oluşumu da zor olur. Hadi onu yaptınız diyelim. Statik analiz bile yapıyor olsanız, bu sefer de çözdürmeniz zor olur.
 
Mesh katsayısını düşük tutup kabloyu sadece bakır olarak almayı düşünüyorum. Belli bir fikir vermesi yeterli. Deneme yanılma yaparak basıncı bulmaktan iyi olabileceğini düşündüm. Stajım bitti ancak yapamamış olmak biraz zoruma gitti açıkçası o yüzden üstünde çalışıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst