Ankastre fırın zamanlayıcısı bozuldu

whaki

Üye
Katılım
20 Kas 2019
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar,

Dominox marka ankastre fırının zamanlayıcı parçası bozuldu.
14-15 yıllık bir fırın, modelini bulamadım.

Neyse, bu zamanlayıcıyı çıkardım ben fakat kapalı kutu şeklinde yapmışlar, iç kısmına müdahele edemedim o yüzden.
Peapsa MM7 Series model bir zamanlayıcı kullanılmış fakat bu parça Türkçe hiçbir sayfada gözükmüyor bile :) Türkiye'den alma imkanım yok yani.

Şimdilik fırın çalışsın diye, iç kısımdan bir parçayı yukarı kaldırdım fakat düzgün çalışan bir zamanlayıcı takmak lazım tabi.

Bunun muadili, fırına ve vida yerlerine uyacak bir zamanlayıcı var mıdır acaba ? Yoksa bütün zamanlayıcılar evrensel midir ?

4622ab6f-ae8f-424c-b80d-180cf7116b4e.jpgf4d4999e-05b5-4faa-aff2-d76cfa259fc6.jpg
 
https://www.penguensogutma.com/u1289/komutatorler/firin-timer-zaman-saati.html#:~:text=Fırın Tımer Zaman Saati - 25.00 TL + KDV

Eğer iki çıkışı varsa ki muhtemelen öyledir. Ayarladığınız süre boyunca bağlı olan iki kablo birbirine temas ediyor süre bitince de ayrılıyor bu sayede de fırın kapanıyor. Büyük ihtimalle birçok yedek parça iş görür ama kozmetik olarak hepsi tam uyar mı bilemiyorum bakarak almak iyi olabilir.

Fırını kapatmadan önce kablolarında fotosunu çekseydim keşke.

Şöyle izah edeyim, fotoda görüldüğü gibi beyaz bir parça zamanlayıcıya takılıyor.
O beyaz parçanında 2 ucundan 2 farklı kablo içeriye takılmış. Ucu klipsli kablolar.
Zamanlayıcının içersinde de mavi renkle çizdiğim bir parça, zaman bitince aşşa iniyor ve alttaki beyaz parçayı içeri bastırıyor. O da 2 kablonun iletişimini bağlıyor muhtemelen, böylece fırın duruyor.

123.jpg



Sizin attığınız parçada ise (internettekilerin hepsi öyle gerçi), altta 2 sarı parça var.
Benim klipsli 2 kabloyu bunlara takarsam olacak sanırım.
Parça 25-30 tl birşeymiş, alıp denemek en iyisi. Parça uyumsuzsa nolacak bilmiyorum gerçi.


1621632014470.png
 
İnternettekiler çin malı ama hiç yoktan iyidir. Sizinki yurt dışında iyi fiyatlara satılıyor orjinali, çin malları bu kadar dayanmayabilir. Alırken kaç dk olduğuna bakmayı unutmayın. https://peapsystems.wordpress.com/what/elecmech/mm7/ burada 16 Amper demiş bir de piyasadakiler universaldır diye düşünüyorum ama akıma da bakın satıcı yazmışsa. Asıl sıkıntı boyut tabi. Benim için çok önemli değil diyorsanız da timer o iki kabloyu birbirine iyi bir şekilde bağlarsınız düzgünce olması önemli otomatik kapanma olmaz ama çalışır. Bizdeki fırın saatsiz ihtiyaç duymuyoruz ama kişisel bir durum tabi. Bu da üstünde kalabilir tuş bütünlüğünü bozmamak için. Böyle bir girişimde bulunursanız fiş takılıyken kabloya temas etmeyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst