ani su ısıtıcı ısıtmıyor

sucu

Üye
Katılım
26 Ara 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
58
arkadaşlar yardım lütfen,ihlas ani su ısıtıcısı suyu ısıtmıyor,rezistans arızası mı ? anlamam için direkt uçlarına elektrik versem,su kaynama sesine göre anlayabilirmiyim .

-----------

Konu başlığı içerisinde acil, yardım, acele vb. ifadeler kullanmayınız. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Düzenleme: Roboelektronik
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
rezistans uçlarını ölçü aleti yada seri lamba ile kontrol edin
kademe şalterini kontrol edin
besleme kablosunu kontrol edin
termostat varsa kontrol edin
 
Bir de su giriş borusunun devamında,sağda ve solda iki tane switch var.Susuz çalışmamasını sağlıyor.Yeterli su basıncı olunca devreyi kapatıyor.o arızalı olabilir.
Direk elektrik vermeyin.susuzluktan dolayı hemen yanar.Zaten korumalar olmadan çalıştırmak yanlış olur.o iki switchten başlayın ölçü aletiyle.Onlar sık bozulur.Switch sağlam olabilir ama diyafram patlak olabilir.
daha sonra da korkmaz desing arkadaşımızın dediklerini uygularsınız.Bu arada rumuzunuz sucu, eğer gerçekten sucuysanız,elektrikçi değilseniz,bence hiç uğraşmayın.Ben yılardır bu mesleği yaptığım halde,parayı geri çevirip tamir de etmiyorum,bağlamıyorum da o mereti.Onun altına bir insan girecek unutmayın.
 
ihlas ani su ısıtıcın iki kademe vardır birinci kademede birinci devre calısır ikide ikinci kademe calısır ücte birle iki aynı andadevreye girer ve üc olur sofbenin icindeki soldaki siwic 2. kademe sagdaki de 1.kademedir anahtarı 3 cegetirin ilk önce soldaki sivici bir torna vidayla kısadevre yapın eger kıvılcım cıkarırsa 2.kademe saglamdır aynı sekilde sagdaki siwici de kontrol edin encok soldaki siwicte arıza oluyor anahtarı kontrol edin ve geriye birtek rezistans kalıyor oda saglamsa bu cihaz soguk havalarda ve voltaj düsüklügünden de etkilenir ısıtmaması normaldir ani ısıtıcılarda su nakadar yavas gecerse okadar fazla ısıtır bunuda göz önünde bulundurun sofbenin soltaraftaki sıcak su cıkısının rekorun icine ince delikli conta koyarsan birazdaha fazla ısı alabilirsin kolay gelsin.
 
herkese teşekkürler,ölçü aletim olmadığı için sormuştum, rezistansın arızalı olduğu belirlendi,tek kademe li rezistans bulamadım çift li aldım becerebilirsem onu takacağım.saygılarımla ,hoşça kalın.
 
---ACAR BEYAZ EŞYA SERVİSİ---
ani su ısıtıcılar öncelikle siviç arızası olabilir.suyu açtığın zaman lambalar yanıyomu yanmıyor mu??? yanmıyorsa siviç arızasıdır.ısıtıcıyı direkt bağlama patlar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst