Ani su ısıtıcı elektirik çarpması

eozenir

Üye
Katılım
8 Mar 2013
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
38
termoking marka banyo ani su ısıtıcısı var. duşta değilken çarpma olmuyor ama, ayaklar ıslandımı musluğa dokununca çarpma oluyor.bu nedendir? topraklamada var. ama aynı topraklamaya üst katta 50 litrelik termosifon ve bulaşık makineside bağlı.gerçi üstteki termosifondada kırmızı ışık yanarken duş alırken hafif bir karıncalama yapıyor musluğa dokununca.acaba onlardan mı oluyor.musluğu plastik musluk ile değiştirmeyi düşünüyorum bu çarpma olmasın diye.
 
Rezistansinizda kacak var. Rezistans degismeli.

Once kacak hizli isitucidami yoksa termosifondami tesbit edilmeli. Sonra tamiri yapilmali.
 
plastik musluk la değiştirseniz de çözüm olmaz..elektrik su dan da geçer...yukarıda denildiği gibi öncelikle topraklamayı kontrol etmelisiniz...saygılar...
 
Binanın mevcut topraklaması çok zayıftır, mutlaka gözden geçirilmelidir. Her üç toprak hatltıyla (topraklı prizle) çalışan cihazı ayrı ayrı topraklı prizlere takarak, hangsinde bu durumun aktif olduğunu bulmaya çalışın. Çünkü toprak hattıyla birbirleriyle olan ortak toprak bağlantısı, birinde oluşan kaçak akımın hangisinde olduğunu anlamınızı çok güçleştirir. Hangi cihaz topraklı prizdeyken musluklarla çarpılma, karıncalanma hissi oluyorsa, her üçünde de rezistans bulunduğu için bunların rezistanslarından birinden veya metal gövdeleri ile faz, nötr kablosunun kısmi iç temasıyla toprak hattına kaçak akımların geçmesi, toprak hattında bu kaçağın aktif olarak toprağa boşalmadan kalması, kaçak akım rölesi bulunmaması, hattın normal sigortayla (otomatla) kesilmemesi durumuyla direk ilgili olabilir.

Tüm musluklar, bataryalar ; toprak hattından gömülü olarak gelen metal borularla irtibatlı olduğundan, kaçak yapan cihazlar, makinelerle musluklar arasında olan temaslarda, kaçak akımların musluk üzerinden,içinden akan suyla iletilip hafifçe çarpılma durumu olabilir. Toprak hattınızın çok sağlıklı olması ve kaçak akım rölesinin evdeki pano gririşinde mutlaka bulunmasıyla, kaçak akımlar musluklar ile topraklı cihazlar/makineler arasında bir çarpılmaya neden olamaz. Bu durumda var olan bir kaçak akım rölesi cihazdaki bu kaçağı tam olarak giderinceye kadar atmış olur.

Sizi musluklar vasıtasıyla cihaz üzerinden çarpan bu kaçak akımlar, toprak hattının zayıflığı nedeniyle örneğin maasaüstü PC'inizden gelen statik elektrik bile olabilir, bu durumda kaçak akım rölesi atmaz. Normal Şebeke elektriğindeki cihaz içi faz, nötr kaçaklarında ise geçen bu kaçak akım 30 mA'in üstüne çıkıyorsa kaçak akım rölesi düşer. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst