AndroBoard(Android Cep ile kontrol edilen 20 Çıkışlı Kart)

tolga264

Üye
Katılım
14 Eki 2008
Mesajlar
438
Puanları
1
gj9dq.jpg
gj9hf.jpg

Kart ve Program Özellikleri:
Ip adresi parola ve port numarasını yazdıktan sonra karta baglanıyorsunuz.
Kart ile iletişim TCP/IP olduğundan dolayı yerel ağdan internetten,mobil cihazlardan erişim kesinlikle sorun olmuyor.
Şifreniz doğru ise tüm çıkışlerın olduğu ekran karşınıza geliyor.Bu ekranda Kontakların o anki mevcut durumları gözüküyor.
Çıkış isminin üzerine uzun bastığınız zaman İsim değiştirme ekranı karşınıza çıkıyor.Çıkış sayısı fazla olduğu için karışıklık olmasın diye istediğiniz 10 karakterli bir ismi verebiliyorusunuz.Kaydet dediğiniz anda isim kaydediliyor ve programı bir sonraki açışlarınızda o isimle geliyor.
Karta telefonunuzdan bir komut(AC/KAPA) yolladıgınız zaman komutun yapılıp yapılmadıgına dair bir geri besleme geliyor.Siz komutu yolladıktan sonra kartta size 20 kontağın durumunu yolluyor.Sürekli bir geri besleme durumu var.Ayarlar ekranı vasıtasıylada Kartınızın IP port ve parolasını kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz.Android programı 2.3.3 ve üzeri sürümlerde çalışıyor.Kartın iki versiyonu olacak 1 web üzerinden konunun başındaki gibi kontrol edilecek 2.Android programı vasıtasıyla.1-2 hafta sonra kartın resimlerini ve videosunu paylaşırım.(Isis,ares,mikrodenetleyici kod android yazılım bana aittir proje olarak perekande ve toplu olarak satılıktır.)
Pcb şekildeki gibi raytipi hazırlanmıştır.

gjb84.jpg
 
bu konu hakkında bana daha detaylı bır anlatım yapabılırmısınız ? cok gzl bır paylasım olduguna ınanıyorum.kar ve andıroit hakkında az bılgıye sahıbım ve dosya lınkı de yok onu atablırmısınız ? bana direk msj atarsanızda sevınırım.
 
@bet_talip;
Açıklamayı dikkatilce okursanız neden link olmadığını çözersiniz,

Selametle.
 
peki toplam kac IO su var ve input da gerekebilir.bunu fiyatını ve en fazla kac IO input ve ouput olablir.bu bilgileride solerseniz sevinirim.
 
20 adet çıkış 24 adet olabilir.MCU seri haberleşme pinlerini boşta bıraktım aynı karta farklı yazılımla seri port üzerinden de kontrol edilebilsin diye En fazla 24 port giriş-çıkış olarak ayarlanabilir. ama kart tasarımının değişmesi lazım kolaylıkla yapabilirim.Ben 20 çıkış yapmak istedim.20 çıkış kart+android program 150-175$ düşünüyorum
 
bilgileriniz için teşekkürler.Bana wep uzerınden haberlesebılecegım max.24 (eger ne kakar ımkan olursa)IO olması ve bu IO ları programsal olarak değiştirmek hangısın I hangısının O olucagını secmek ethernet sayesındede bu IO ların durumlarını wep e gondermek ve gerektiğindede wep ten mudahale etmek ısterım.Bu programlamayı hangi dilde yazıorsunuz (mikroC terceih)sadece kart ve bu program hakkında dokuman olarak dusunursek kartın tasarımı da onemlı degıl aslında bı seklde olur.fakat dediğm gibi programını vermenız ve gerektıgınde ben bu programı değiştirebilmeliyim.Bu durum hakkında neler yapabiliriz.
 
Aynı kartın web üzerinden kontrol edilebileni de mevcut.Donanım olarak aynı fakat yazılımı farklı.Bir portu giriş olarak kullanmak için optokupler ilave ediyorum çıkış olacağı zaman ise röle bağlıyorum.Bu ayrımı nasıl yapacaksınız.Ben hiç birşey bağlamayacam I/O olsun derseniz yapılabilir ama işe yaramaz.Kontak durumlarını göndermesi için karta client yazılımı da eklemek lazım ve bu verileri upload edeceği portalı da yapmanız gerekli.Ama ben sadece web üzerinden cihaza ulaşağım konumlarını göreyim değiştireyim derseniz buna gerek yok.Mikrodenetleyivi olarak atmega32 kullanıyorum ve avrstudio winavr c dilinde yazıyorum.Kaynak kod bu kart için paylaşamam ama web de arama yaparasanız benzer yazılım bulabilirsiniz ben kendi modifiye ettiğim bir tcp/Ip stack kullanıyorum.2-3 senedir sıkıntısız çalışan telemetri cihazlarım var.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
su sekıl solıyım o zamn gırıs ve cıkıs onemlı degl (optocupler yada role dısardan da olablır)fakatt ben ıstedıgım zamn bunları degiştirebilmeliyim.yani bu kartın bütün kodlarını bilmem gerekir.
 
Portun çıkış yada giriş olaacak duruma göre ilgili donanımı ben bağlayacam derseniz eğer. Web arayüzü ile Porttlar çıkış veya giriş olarak ayarlanabilecek şekilde düzenleme yapılabilir.Bu sayede kaynak kodlara gereksinim duymassınız.
 
evet buda bir cozum.yanlız her yerde wep olmadıgını dusunursek sadece IO lardan kontrol ıstersem bu kodlara ıhtıyac var aksı taktırde bos bır kart sadece sızın ıstedıgınızle sınırlanmak zorunda kalırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst