analog wattmetre ile ilgili

Katılım
26 Kas 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
arkadaşlar, analog wattmetrenin çalışma prensibi hakkında bilgi veren kaynak arıyorum.

çok acil lazım. internette birçok kaynak var ama çok kısa bilgiler vermişler, şöyle çalışma prensibini ayrıntılı anlatan bir kaynak bulan benden çok büyük hayır duası alır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Devreye seri ampermetre ve devreye paralel voltmetre sarımları var, bunların oluşturduğu manyetik alanla ibre sapıyor...

P=U.I
 
elektrodinamik wattmetre:burada 2 hareketli 2 de sbt olmak üzere 2 çift bobin vardır.bu bobinlerin seri bağlanması ile oluşan devrede bütün bobinlerden aynı akım geçer.hareketli bobine bağlı olan ibrenin sapması akımın karesi ile orantılı olur.böyle bir ampermetreye paralel veya seri dirençler ilave edilerek yüksek kademeli ampermetre ve voltmetre yapmak mümkündür.voltmetre yapımında bütün bobinler ve kademe direnci birbirine seri bağlanır.ampermetre yapımında ise kademe direnci hareketli bobine paralel olarak bağlanır.


aktif güç ölçen wattmetreler elktrodinamik ölçü aletlerinden meydana gelir.sbt ve hareketli bobin uçları ayrıdır.hareketli bobine bir direnç ilave edilir.güç ölçümünde akım sbt bobinlere gerilim ise hareketli bobine uygulanır.bundan dolayı sbt bobinlere akım bobini hareketli bobinlere ise gerilim bobini adı verilir.ibrenin sapma miktarı bobinlere uygulanan akım ve gerilimin çarpımı ile orantılıdır.saf reaktif yük olması halinde akım ve gerilim arasında 90 derece bir faz farkı olacağından güç faktörü sıfırdır.wattmetrede ölçülen güç sıfır olur.bu güç ancak reaktif güç ölçen wattmetre ile ölçülebilir.yüke uygulanan gerilim ve yükden geçen akım wattmetrelerin akım ve gerilim sınırlarının üstünde ise akım ve gerilim transformatörleri kullanılarak wattmetre devreye bağlanır.
ders notlarımdan biraz alıntı yapmaya çalıştım.umarım fayddalı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst