Analog Telefonları Fiber Optik Network Üzerinden Santrala Taşıma

seros35

Üye
Katılım
7 Tem 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba, bir projem var:Elimde bir telefon santralim var ve bu santrale bağlı yaklaşık üç ayrı bölgede bulunan 10 ar adet analog telefonum var.Ancak bu bölgeler arasında yaklaşık 2 km mesafe var ve ben bu telefonları santrale KPDH kablo ile taşırsam çok maliyetli olucak.Bunun yerine yine aynı bölgeleri birbirine bağlıyan fiber optik network altyapıya sahibim.Acaba ben bu network ü kullanarak bu analog telefonları santrale nasıl taşıyabilirim?Santralim IP santral olarakta kullanabiliyorum.Bunun için gateway mi kullanmam gerekli?Bu konuda bana nasıl cihazlar kullanmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
santralden giden audio sinyalleri hızlı bir A/D converter ile dijitale çevirip pc ye giriş yapabilirsiniz.diğer pc ye ulaştıktan sonra terar D/A converter ile analog sinyallere dönüştürmeniz gerekir.
çok yüzeysel anlattım ama eğer elektronik konusunda amatörseniz piyasada VOIP cihazları diye ararsanız mutlaka çinlier yapmıştır.
 
İstediğiniz işi yapan cihazların genel adı FXO ve FXS..
Bölgelerde FXO ve/veya FXS modüllerle analog hatları networkünüze dahil edebilirsiniz.
Santraliniz zaten IP uyumlu olduğu için sorun çıkacağını sanmam. Santral ile uyumlu modüller alırsanız da başınız ağrımaz.
Yerinizde olsam öncelikle Santralin üretici-satıcısından sorgulardım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst