analog sinyal okuma yardım?

caddle

Üye
Katılım
21 Haz 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
arkadaşlar benzer konu yok sanırım yada ben göremedim. mikroişlemci ile analog bir sinyali okuyup ardından çizdirmem gerekiyor. yardımcı olabilecek kişiler varsa çok sevinirim:)

yanlış anlamayın ben bizzat yazılım istemiyorum nasıl yapacağım konusunda birinin yol göstermesine ihtiyacım var...yazılım konusunda pek iddialı değilim çünkü...şimdiden teşekkür ederim :)
 
Aduc841 entegresinde hem adc hem de dac mevcut. Aduc841 ile yapabilirsin. Adc den aldığın sinyali nerede çizdireceksin onu açıklar mısın?
 
lcd yada bilgisayar ortamında on-line olarak çizilecek. tabi bu sinyal bizim tasarladığımız bir filtreden geçirilecek işlenmiş sinyal de aynı şekilde çizdirilecek.....
 
Bilgisayarların ses kartı osiloskop olarak kullanılabiliyormuş. Dactan aldığın veriyi ses kartı girişine bağlayıp bilgisayar ekranında göstermeyi deneyebilirsin. Adc den alıp artık sinyalde ne gibi oynamalar yapacaksın bilmiyorum sonra dac a gönderirsin. Gerilim seviyeleri yüksek veya düşük olabilir tabi bunun için de opamplı devreler veya dirençli gerilim bölücüler kullanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,022
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst