Analog Sinyal ile Linear Actuator Kontrol Projesi

ssregitoss

Üye
Katılım
24 Ağu 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Kolay gelsin arkadaşlar.tavuk çiftliğimdeki iklimlendirme bilgisayarim havalandirma pencerelerini açmak için vinç motor kullaniyor (24vdc).motor bozulunca ayni görevi yapicak linear aktuatör arayışına girdim.fakat problem şu ki havalandirma bilgisayari kumanda etmek için 0 ile 10 vdc analog sinyal üretip (input a göre ) motoru konumlandiriyor.linear aktuatörler kuru kontak ile caliştiğini biliyorum.nasil bir şey yaparsam aktuatörü analog sinyaller ile kumanda edebilirim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba.cihazın analog girişi yok mu burasını analayamadım ben.kuru kontak vardır buradan start stop verirsiniz.analog giriştende hız referansı verilir.biraz daha açıklarmısınız.
 
cihazin analog girişi.0-10v sadece konumlandırmak için bir sinyal.mesela 0 v sinyali yollarsa tam kapali pozizyona geçer.6v yollarsa %60 acık pozisyon alir.bunun gibi.ama linear cihaz sadece kuru kontak ile calişiyor.anolog giriş mevcut değil bu tür ürünlerde.
 
Bir feedback oluşturup (lineer cetvel,enkoder,sensör vs) sistemi o referansa göre çalıştırmanız gerekir.
 
anladım.o zaman bu cihazda analog bir işlem yapamayız.yani %10 açık %70 açık gibi kavramlar kuramıycaz.burada sadece açık veya kapalı denilir.seagate in de dediği gibi lineer bir cetvel ile yatayda sisteme bağlantı yapılıp lineer encoder ile pozizyonu okursunuz.buradan okuduğunuz değeri basit karşılaştırmalarla uygulayarak kontak çıkışını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
 
analog çıkış veren bir marka buldum.fiyat tuzlu ama işimi görecek.düşünceleriniz için teşekkür ederim.
 
sayın ssregitoss kardeş sana damper gerkli anlaşılan siemensin bu iş için ürettiği motorlar var. motora 24 vdc ve 0-10 vdc analog giriyor
analog voltaj değerine göre oransal açıp kapatıyor.
 
arkadaşlar aldiğim motor istediğim yükü kaldiramadi ne yazikki.benim motorum 20nm tork üretiyor.aldiğim motorum üzerinde 150n görünce işimi rahatlıkla görür demiştim.meğersem 20nm tork ile 150n farkli kavramlar.bozuk motorumun motoru calişiyor sanırım üzerindeki kartta problem var.bu tür cihazlari tamir edicek adresler varsa lütfen yazin.carbon brush li 24vdc motor dişli sistem ve üzerinde sürücüsü konumlandirici var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst