Analog output salınım yapıyor

Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
116
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba,
AB 1756 8OF analog output modülüm var. Yaptığım programda 5 adet analog çıkışı belirli zamanlarda sırasıyla aynı çıkış üzerinden veriyorum.Ancak ilk voltajın süresi bitip ikinci voltaj değerine sıra geldiğinde multimetre ile ölçtüğüm değerde büyük bir salınım oluyor. Diğer tüm voltaj değerlerinde de bu salınım devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Her bir Analog cikisinda RC filtresi var mi?! Var ise sinyalin genligine göre R (10 Ohm) ve C (100 nF) degerler isini görebilir.
Tipik bir RLC devresinde t=0 anahtarlama aninda transientler olusmakta ve muhtemelen senin devrende de bu tür bir sey oluyor. Devrenin kararli olmasi RLC degerlerine bagli.

55798


RC filtresi muhtemelen bir nebze olsun salinim azaltsa da tamamen ortadan kaldirmaz ise, analog devre icinde bir yerlerde diyot kullanilmis olmali. o noktaya bakmak gerekecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst