Analog girişe göre direnç çıkışı veren cihaz

ttrkn

Üye
Katılım
23 Haz 2009
Mesajlar
255
Puanları
1
Arkadaşlar girişine uygulanan analog input u 0-10V 4-20mA olabilir çıkışına direnç olarak yansıtan yani 0V(yada 4mA'de) 0 ohm 10V (ya da 20m'de) 5kohm yada 10kohm yada belili bir direnç çıktısı veren bir cihaza sisteme ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?
 
Hazırda bu şekilde bir converter varmıdır bilmiyorum fakat piyasada bulamayıp özel olarak yaptırmak isterseniz eğer, imzamdaki web sitemden ulaşabilirsiniz.
 
Şöyle bir şey olabilir mi? işiniz, göreceğini umuyorum, bildiğiniz gibi avometrelerin iç direnci var, analogla sensör çıkışını ölçün volt cinsinden, bu analoğun da ibre zembereğini başka avo/dmm ile ohm kademesinde ölçün ;)
 
Dostum merhabalar...

Çok bilgim dahilinde olmasada biraz araştırma ile verilere ulaşılabilir. Şu konuda yoğunlaş. "Vactrol" parçasını incele. bu parça bir nevi optokuplör gibi davranıyor. ama çıkışında transistör değil ldr gibi bir parça var. Yani girişine uyguladığın voltaj değiştikçe içerdeki ışık şiddeti değişiyor ve buna bağlı olarakta ldr nin çıkış ohm değeri değişiyor.

veya böyle çalışacak bir sistem devre kurulabilir düşüncesindeyim. Daha önce ihtiyaç duymadığım için böyle bir konuyla ilgilenmedim. Hatta amatörce bu vactrol parçasını yapanlarda var. Aşağıda şematiğini veriyorum. umarım fikir verir.

Optokuplörleride içindeki transistörü ayarlı direnç gibi kullanılabilir. Şimdi söyle düşünmek lazım. bir değişken direnci nasıl ölçersin üzerinden sabit bir voltaj geçirirsen direnç değişeceği için akım da değişir sen sabit voltaj uygulayıp akımı ölçerek kontrol edebilirsin.

Eğer konuyu açarsanız bu direnci nasıl kullanacağınızı nerde kullanacağınızı yazarsanız belki daha farklı fikirler verebiliriz. kolay gelsin.


blog+image+3+DIY+vactrol.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,324
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst