analog-dijital sensör ayrımı?

eyenti

Üye
Katılım
3 Ağu 2008
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar plc de kullanılan analog giriş -dijital giriş, analog çıkış-dijital çıkış, kullanılan sensör ve kartlarla ilgili bilgiye ihtiyacım var.
ilgi duyan herkese teşekkürler.
 
Digital inputlara digital bilgiler,analog inputlara analog inputlar girlir.
Aynı şekilde outputlarda da analog outputlardan analog çıkış,digital outputlardan da digital çıkış alınır. Malumunuz,digital demek var veya yok demektir.Yani giriş ya da çıkış ya 1 dir ya da 0
analogda ise değişkenlik söz konusudur.Giriş ya da çıkışın 1 volt ya da 5 volt olması,ya da 4mA veya 20 mA olması farklı anlam ifade eder.
Sensörler için,bir proxymity sensör bize digital bilgi verir.Kontağı ya açıktır ya kapalı.Bu digital inputa bağlanır.Keza bir limit switck ya açıktır kapalı.Bu da digital inputa bağlanır.
Ama bir termocouple ısı sensörü bize ısıya göre mV seviyesinde farklı bilgiler verir.Bu da analog inputa bağlanır.
Aynı şekilde digital outputlar ya çıkıştaki röleyi veya ssr yi sürer ya da sürmez.Ama bir servo valve çalıştıracaksanız,hiz bilgisi ya da ısı,basınç gibi bilgiler verecekseniz(yani plc bu değerlere göre ekrana bilgi verecekse ya da bir şeyi kontrol edecekse) analog outputlardan yararlanılır.
Kolay gelsin.
 
arkadaş aslında olduk iyi açıklamış fazla soze gerek kalmamış bende özetlemek isterim
digital I/O :lojik değerlere digital denir var-yok(1-0) aynı zamanda sayısal elektronik ve pragramlama mantığınında temelidir

analog I/O : fizksel değerlerle çalışacaksan (akım,voltaj,sıcaklık,devir vb) analog kullanmak zorundasın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst