Enerji analizöründe tüketim neden eksi değer gösterir?

halepli_20

Üye
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar enerji analizöründe tüketim neden eksi değer gösterir, bağlantılarını akım ve gerilim trafolarını kontrol ettim ama bi sonuca ulaşamadım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kontrol ettim demişsin ama yuksek ıhtımal akım trafo uçlarıının ters olmasındandır.
 
her faz mı eksi gösteriyor yoksa sadece bir faz mı, sonra ne kadarlık bir yük çekiliyor faz olarak ve de trafonun gücü ne kadar bu konularda bilgi verirseniz bir yorum yapabiliriz
 
Merhaba halepli_20 kullanıdığınız analizörün markase ve modeli nedir ?
 
merlin gerin marka arkadaşlar her fazda eksi değer gösteriyor trafo 2000 kva lık çekilen güçte yaklaşık 200 kw
 
o zaman bağlantılarında bir hata olsa gerek veya analizörün kendi menüsündeki ayarlar hatalı diye düşünüyorum.
 
akım trafo uçları (S1ve S2) fazlar eksi gösteriyorsa yer değiştirmelisin örneğin L1 ve L2 fazları eksi gösteriyorsa( L1 deki S1 ve S2 akım trafo uçlarını L2 ye) L2 deki S1 ve S2 akım trafosu uçlarını L1 e taşıyarak giderebilirsin kolay gelsin
 
Arkadaşlar bunu bende merak ettim aynı sorunu bende yaşadım. Eğer yanlış bağlantı olmadığından emin iseniz ya analizör arızalı yada trafoya ters enerji veriliyor dur.
İşletmemizde 2 adet trafomuz bulunmakta isletme sezonluk çalışan bir işletme olmasindan dolayı sezon bitiminde trafonun 1 tanesini devre dışı bırakıyorum. Iki trafo tek tek ve ikisi birden kullanılacak sekilde ayarlanmış ve kublaj sarteli ile birleştirilmis. Yani trafonun birini hücreden devre dışı bırakıp kublaj sarteli kurulu ise 2. Trafomuz tersten beslendigi için akım trafoları yanış okuyor ve analizör de eksi deger okuyoruz.

Saygılar elektrik teknikeri Seydi KULAÇ
0531 716 69 42
 
Sn Seydi KULAÇ sizin sistem tasarımınızda bir hata var!
Trafo devre dışı bırakılırken kesiciden beslemesi kesildiği gibi çıkışındaki şalterin açtırılıp ondan sonra kuplaj şalterinin kapanması lazım. Hatta bu işlemin mikroişlemci kontrollü röle ile otomatik yapılmalı. Otomatik sistem yoksa kontrollü bir şekilde bu manevrayı sizin gerçekleştirmeniz lazım.
Tüketim değeri yada değerlerinin eksi görünmesi sistemi beslemiyorsanız ! akım trafosu polarite hatasından kaynaklanır.
 
Selamaleyküm benim şu an çalıştığım yerde enerji analizörü 3 faz 0 deger gösteriyor sebebi nedir? Yardımınız için şimdi den teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst