Anakarttaki devre plaketi nasıl yapıştırılır?

Katılım
8 Ağu 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Anakartın güç soketi takıp sökmekten sürekli plaket kırılıyor. Kırılınca da lehim de tutmuyor ve elektrik akımı gerçekleşmiyor.

Benim merak ettiğim plaketi birbirine sağlam yapıştıran bir şey var mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ayrıntılar yetersiz, çok genel sormussunuz, neyin anakarti, soket yapısı sökme şıklığı sebebi ... resim yok mu?
 
Öncelikle acele davranıp detay girmedigim için özür dilerim.
Soket bu aşağıda yesil alan içine aldığım noktada iki tırnağın arasina lehimleniyor. Fakat destekleyen plaket tırnakları kırık. Bu da söküp takma esnasında lehimi koparıyor.
56265
56266
56267
 
Estağfurullah geçmiş olsun, son cumledeki söküp takma dan kasıt sanırım jack i çıkarıp takmak. Aynı model mi bilmiyorum benzer jack değişimini yapmış biri olarak zorluğunu biliyorum. Laptop sizin bir defalık olsun bir daha değiştirilmez derseniz güçlü hatta süper güçlü metal epoxy yapıştırıcılar (piyasada bilinen ürünleri tercih edin, Henkel ürünleri veya bison gibi) hatta çelik macun bile iş görür, ama bildiğiniz gibi yer kısıtlı diğer elemanlari kapatmayacak şekilde ve kasaya sığacak kadar taşırmadan yaparsanız sizi ekstra zaman harcamak tan ve ekstra işçilikten kurtarır. Kolay gelsin.
 
Evet sıkıntılı, 4 defa tamir ettim. 5. kırılısı bu, dediğiniz yapıştırıcılara baktım. Yarın bir tane alayım. Anakarta ulaşmak da sorun her şeyi sokmeden o bölgeye ulaşılamıyor.
 
konuyu hortlatmak gibi olacak ama şarj soketini havya ile sökerken - ki o zamanlar sıcak hava tabancam yoktu :) şarj soketinin ayağındaki anakart ucu kırıldı. telefon çalışıyor sorunsuz. anakartın uç kısmını herhangibir yapıştırıcıyla yapıştırsam şarj alır mı? sonuçta şarjı ayaktan değil ortasındaki pinlerden alıyor sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst