Anakart arızası

mkorkulu

Üye
Katılım
18 Eyl 2008
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
39
Bu günlerde karşıma sıklıkla çıkan bir arızayı paylaşmak istiyorum. Kısmet sorunu çözüyorum ama emin olmak istiyorum.


Hiç açılmayan bilgisayarın işlemcisini söküp taktımmı çalışıyor, lakin ara ara aynı sorunu tekrarlıyor acaba bunun başka bir sebebi olabilirmi yoksa sadece toz veya temassızlık mı. Eger sadece toz veya temazsızlık ise çözüm önerileriniz nedir.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Tozu temizle//fan,blok, işlemci çevresi// işlemcinin termal macunu iyi durumda mı- tazele, fan rahat dönüyor mu? gerekirse yağla, eksik kanatçığı var mı, yenisiyle değiştir.
 
toz ve temazsızlık değildir sorun bence.
işlemciyi besleyen sistemde arıza vardır. arızalı kapasitor gibi. bence belli bir süre sonra kapasitor veya herhangi baska bir elektronik parçada statik elektrik gibi bir sey yukleniyor ve oyle kalıyor işlemciyi soktugunuzde o boşalıyor ve çalışmaya başlıyor sonra yine aynı durum oluyor. bunun gibi birşeydir benim tahminim.
 
Son düzenleme:
Toyer bey dediğinizi denedim bay lent bey sizin dediklerinizide yaptım olmadı sadece kontak sprey kaldı denemediğim oda olmazsa diye korktuğumdan denemiyorum biliyorum saçma ama deneyemiyorum



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bir resimi çok görme, 1000 keimeye bedel olabilir :) anakart PSU işlemci ram vb. Görmeden söyleceklerimi söyledim, kond olabilir tabi.
 
Lent abicim bir bilgisayarda değil birden fazla bilgisayarda karşılaşıyorum cevaplarınız için teşekkür ederim allah razı olsun



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Lent değil "by lent" veya Bülent. Hepsinin ortak noktası ne diye düşündün mü *eski-tozlu? Birden fazl dediklerin aynı marka model olduğunu sanmıyorum. Amacım tartışma çıkarmak değil, verdiğin bilgilerle ancak bu kadar yardım edebiliyorum.
 
Bülent abicim teşekkür ederim. Asla şüphem yok. İçtenlikle teşekkür ederim. Dediklerini düşündüm hepsi dediğin gibi eski ama kond. Değiştirdim yine aynı eski olunca başka kontrol etmem gereken neresi olabilir


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Olabilirmi toprakladan


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,273
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst